Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çarşısı kuruyor

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çarşısı kuruyor

RAMAZAN ayına sayılı gün kala Antalya Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamladı.

A+A-

RAMAZAN ayına sayılı gün kala Antalya Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Geleneksel Ramazan etkinlikleri bu yıl da Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenecek. Etkinlik kapsamında geleneksel Ramazan çarşısının yanı sıra Karagöz-Hacivat oyunu, Ramazan sohbetleri, tasavvuf müziği dinletisi ve sema gösterileri gerçekleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazanı karşılamaya hazır. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Karaalioğlu Parkı içerisinde Ramazan Etkinlikleri düzenlenecek. Ramazan Etkinlikleri, 23 Mart Perşembe akşamı saat 21.30'da Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Sinân-ı Ümmî Musikî Topluluğu Konseri ve Sema Gösterisi ile başlayacak. Etkinliklerde her akşam 20.45'te Hacivat-Karagöz oyunu, 21.30'da ise Ramazan sohbetleri, tasavvuf müziği konserleri, orta oyunu ve çocuklar için geleneksel Ramazan gösterileriyapılacak.

GELENEKSEL RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Etkinlikler kapsamında 25 Mart Cumartesi akşamı Nursel Ergin "Nursel'in Mutfağı", 1 Nisan Cumartesi akşamı Sami Özer Tasavvuf Müziği Konseri, 7 Nisan Cuma ve 15 Nisan Cumartesi akşamı Sunay Akın "Mahya Işıkları", 8 Nisan Cumartesi İbrahim Sadri Antalyalılar ile buluşacak. 17 Nisan Pazartesi akşamı Kadir Gecesi Özel Programı, 19 Nisan Çarşamba akşamı uluslararası çocuk gösterilerinin yanı sıra ortaoyunu, çocuklar için geleneksel Ramazan gösterileri de gerçekleştirilecek. Ayrıca vatandaşlar Karaalioğlu Parkı içerisinde kurulacak Ramazan çarşısında alışverişten yeme içmeye kadar her türlü ihtiyacını karşılayabilecek.

FOTOĞRAFLI

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çarşısı kuruyor

DHA

Bu haber toplam 232 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.