Burdur'a tıp fakültesi talebi

Burdur'a tıp fakültesi talebi

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

A+A-

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, geçen çarşamba Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan tıp fakültesi, afiliasyon yöntemi ile eğitim araştırma hastanesi ile Sağlık Bakanlığı öncülüğünde sağlık akademisi kurulmasına yönelik çalışmalara destek vermesini istediklerini belirtti.

Burdur için çalışmalara hızla devam ettiklerini kaydeden Özçelik'in, açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz hızla büyümeye devam ediyor. Üniversitemize tıp fakültesi kurulmasına ilişkin üniversite senatosundan 18.10.2022 tarihinde alınan kararla YÖK Başkanlığına başvuruda bulunulmuştu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar hocamızı ziyarette bulunarak MAKÜ'ye tıp fakültesi açılması onayına destek verilmesi ve değerlendirmenin olumlu olmasını talep ettim. YÖK Başkanımız bu konunun değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca YÖK Başkanımızdan Burdur Devlet Hastanesi'nin afiliasyon yöntemi ile eğitim araştırma hastanesi statüsüne çevrilmesi ile ilgili süreci yakından takip etmeye destek istedik. YÖK Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılında Burdurumuza hizmet etmeye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

DHA

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.