Bodrum'dan depremzedeler için 7 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi

Bodrum'dan depremzedeler için 7 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi

KAHRAMANMARAŞ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayırseverler ve vatandaşlar tarafından toplanan...

A+A-

KAHRAMANMARAŞ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayırseverler ve vatandaşlar tarafından toplanan yardım malzemeleri afet bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı. Toplamda 7 TIR dolusu ihtiyaç malzemesi ve çok sayıda arama ekibi bölgeye destek için yola çıktı.

Türkiye'yi yasa boğan ve 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından acilen toplanan Bodrum Belediyesi, ilk olarak Kriz Masası oluşturdu. Kriz masasının akabinde yetkililer, Bodrum Afet ve Acil Durum Lojistik Yönetim Merkezi koordinasyonu için idari ve görevli personeli belirledi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın davetiyle meslek odaları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla seri toplantılar düzenlenerek ortak kararlar alındı. Türk Kızılay'ının çağrısı üzerine Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum'da kan bağışı kampanyası düzenlenirken Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kaymakamlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı koordinasyon toplantısına katıldı. Bodrum Afet ve Acil Durum Lojistik Merkezi faaliyete geçirilirken Türk Kızılay'ının ihtiyaç talepleri doğrultusunda yardım kampanyası çağrısı yapıldı. Çağrıyı alan Bodrum'da yaşayan yardımseverler, kampanyaya katılmak için seferber oldu.

Bodrumlu hayırseverlerin yaptığı yardımlar, Afet Acil Durum Yönetim Merkezi'nde toplanarak Belediye, Kızılay, gönüllüler ve AFAD vasıtasıyla bölgeye ulaştırılıyor. Şu ana kadar yardım malzemesiyle dolu 7 TIR Muğla AFAD Başkanlığına sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Bodrum'dan depremzedeler için 7 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi

DHA

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.