Bodrum'daki dev alt yapı yatırımlarında sona gelindi

Bodrum'daki dev alt yapı yatırımlarında sona gelindi

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Bodrum'da başlattığı dev altyapı yatırımlarında ona gelindi.

A+A-

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Bodrum'da başlattığı dev altyapı yatırımlarında ona gelindi. Bu kapsamda Bodrum Kanalizasyon yüzde 97, Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yüzde 91, Gümbet Gümüşlük atıksu arıtma Tesisi kapasite artış projesi yüzde 82'si tamamlandı. Projelerin kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum'un yıllardır süren altyapı eksiklerinin tamamlanması için başlatılan projeler tamamlanıyor. Özellikle yarımadanın atıksu sorunun ortadan kaldırılması ve kanalizasyon eksiklerinin giderilmesi için hayata geçirilen yatırımlar ile kentin yeşili ve mavisinin korunması amaçlanıyor.

97 BİN METRE YENİ KANALİZASYON HATTI YAPILDI

Bu kapsamda Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahallelerini kapsayan 518 Milyon TL'lik kanalizasyon projesi kapsamında yaklaşık 97 bin metre yeni kanalizasyon hattı yapıldı. Bunun yanı sıra 2 bin 263 muayene bacası ve 979 parsel bacası imalatı tamamlanırken, 19 terfi merkezi yapının yüzde 76'lık kısmı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında Koyunbaba, Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri ve Erdemil mahallelerinde kanalizasyon şebeke imalatları devam ediyor. Bakanlık tarafından ihale edilen ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından ödemesi yapılacak olan Torba Kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projesinin ise yüzde 61'i tamamlandı. 350 milyon TL'lik proje kapsamında 5 bin 200 metre kanalizasyon şebeke ve 6 bin 800 metre basınçlı terfi hat çalışması yapıldı.

ÇEVRECİ ARITMA TESİSLERİ TAMAMLANMAK ÜZERE

FOTOĞRAFLI

Bodrum'daki dev alt yapı yatırımlarında sona gelindi

DHA

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.