ATSO maliyetine ürün satış yapan firmaları listeliyor

ATSO maliyetine ürün satış yapan firmaları listeliyor

DEPREM bölgesine içinde hilti gibi aletlerin de bulunduğu 9 TIR gıda ve ihtiyaç malzemesi ve 25 kişilik arama- kurtarma ekibi gönderen Antalya Ticaret ve...

A+A-

DEPREM bölgesine içinde hilti gibi aletlerin de bulunduğu 9 TIR gıda ve ihtiyaç malzemesi ve 25 kişilik arama- kurtarma ekibi gönderen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), yardımda bulunmak isteyen fakat "bu ürünü nereden alabilirim" diye soran vatandaşların maliyetine alışveriş yapabileceği firmaların listesini oluşturuyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, tüm sektörleri temsilen 49 meslek komitesinin başkanları ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla olağanüstü "deprem" başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi.

Ülkemizin böylesi bir afetle hiç sarsılmadığını belirten Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, "Hepimiz bu ülkeye çok şey borçluyuz ve gün bu borcumuzu ödeme günüdür. Hepimizin elimizi taşın altına koyma günüdür. İnanıyorum ki Antalya olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız ve geçmişte olduğu gibi ülkemiz, bu zor günlerin üstesinden de el birliği gelecektir" dedi.

ATSO Başkanı Ali Bahar, depremin ilk anından itibaren bölgeye ANFAŞ'ta oluşturdukları yardım koordinasyon merkezinden içlerinde hilti-delici- kesici enkazda kullanılacak aletler de olmak üzere 9 TIR gıda ve ihtiyaç malzemeleriyle, 25 kişilik Mağara Federasyonu'na bağlı mağara arama- kurtarma ekibinin tüm ekipmanlarıyla birlikte deprem bölgesine gönderildiğini açıkladı. Bahar, afetten hemen sonra il genelindeki tüm oda ve borsalarla koordinasyonu sağladıkları ve gönderilen tüm yardımların da TOBB organizasyonuyla deprem bölgesindeki oda ve borsa başkanlarının bilgileri doğrultusunda gerçekten ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirildiğini kaydetti.

İHTİYAÇ LİSTESİ SÜREKLİ DEĞİŞİYOR VE GÜNCELLENİYOR

Deprem bölgesine gönderilen ihtiyaç listelerinin sürekli değiştiğine ve güncellendiğine dikkati çeken Bahar, bu konuda sosyal medya hesaplarından yenilenen ihtiyaç listelerini yayınlandıklarını ve yardımda bulunmak isteyenlerin bu hesapları kontrol ederek, yardımda bulunmaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

MALİYETİNE ÜRÜN SATACAK FİRMALAR LİSTELENİYOR

Yardımların daha hızlı ve organize olması gerektiğini belirten Başkan Bahar, maliyetine ürün verecek firmaların 49 meslek komitesi başkanı tarafından liste yapılacağını anlattı. Ali Bahar, "Yardım yapılmak isteniyor ancak, "bu ürünü nereden alabilirim" şeklinde sorularla karşılaşıyoruz. Bu genel sekreterliğe bildirilecek, "maliyetine ben ürün vereceğim" diyen firmaların listesi oluşturulacak. Böylece ürün alıp, yardım yapmak isteyenler o firmalara yönlendirilecek. Bu toplantı Antalya'da bir birlik ve beraberlik görüntüsüdür. Ülkemizin bize ihtiyacı olduğu bu dönemde biz de devletimizin milletimizin yanındayız ve bunu da burada göstereceğiz" dedi.

BÖLGEDEN GELEN TALEPLER DE SIRALANDI

Toplantıya katılan meslek komitesi başkanları veya meclis üyeleri bölgedeki yakınlarından gelen talepleri de toplantıda anlattı.

Sadece üzerlerinde kıyafetle Antalya'ya gelen depremzedelere de kıyafet, hijyen malzemeleri desteğinin yanısıra çocuklarının ve engellilere yönelik psikolojik destek ve diğer eğitimlerine yönelik de çalışmalar yapılacak. Deprem bölgesindeki en önemli ihtiyaçlardan biri olarak gösterilen umumi tuvalet tedariğine yönelik talepler de konuşuldu. Yardım malzemelerini göndermede kullanılacak koli ihtiyacına yönelik çalışmalar yapılacak. Enkazlardaki kurtarma çalışmaları için en büyük ihtiyaç olarak gösterilen hilti, dilici- kesici inşaat malzemeleri ve bunları kullanacak uzman kişilerle, en çok da inşaatçıların ihtiyaç duyulduğu talebi üzerine, bu konuda da çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca dozer vb araçlar ve bunları kullanabilen operatörlerle ilgili de çalışmalar artırılacak.

OTELLERE AFAD EVRAKIYLA GELMELERİ GEREKİYOR

FOTOĞRAFLI

ATSO maliyetine ürün satış yapan firmaları listeliyor

DHA

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.