Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde İdris Taş dönemi başladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde İdris Taş dönemi başladı

Antalya Gazeteciler Cemiyetin'in olağanüstü genel kurulunda başkan seçilen İdris Taş, görevi selefi Mevlüt Yeni'den devraldı.

A+A-

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin merkezinde düzenlenen törende, görevi devreden Mevlüt Yeni;"AGC büyük bir kurudur. Bu cemiyeti kurumsallaştıracağız diye yola çıkmıştık. Genel kuruldan sonra şehrin bize olan ilgisini gördüğümde buranın kurumsallaştığını gördüm. Bıraktıktan sonra bunu çok daha objektif olarak gördüm. Görevi büyük bir güven, keyif ve heyecanla devrediyorum." diye konuştu. 
 
GAZETECİLERE KONUT MÜJDESİ 

Mevlüt Yeni, görevi sırasında gazetecilere ucuz konut çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “ Üyelerimizin bir çoğu kirada oturuyor. Konut yapımını artık kooperatif kurarak çözemiyoruz. Bütün şehir olduktan sonra hiçbir belediye arsa vermiyor. Eskiden arazi veriyordu, bir çok arkadaşımı ev sahibi oldu. Şimdi ihale yapmadan hiçbir belediye kooperatife yer tahsisi yapmıyor. Uzun zamandır çalışıyoruz bu konu üzerinde. Bu benim sözüm olduğu için başkan adaylarımıza açıklamadım, onların haberi olmadan ben çalışmayı sürdürdüm" diyen Yeni, "Birebir görüşmede dahi kimse bulunmadı. Biraz da gizlilik içinde yürüttük. Şimdi Milli Emlak Daire Başkanlığının önerisiyle bulduk. Aksu ilçesinde olan bir yer. Çok hızlı bir şekilde gereğini yapacağız. Protokol imzalandıktan sonra ben çekileceğim. Bu işin garantörüyüm. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük, konuyu yakından takip edeceğini söyledi” dedi.

 
HER AY BİR PROJE

Taş ise gençliğinin ilk yıllarının AGC’de geçtiğini ve çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak, “ AGC çocuğum gibi bakıyorum. Başkanlık olur olmaz o şekilde girdim seçime. Bundan sonraki süreçte gece gündüz ekip arkadaşlarımla yılmadan yorulmadan mücadele edeceğiz. Her oyun hakkını vermeye çalışacağım. Her medya kuruluşuna eşit davranacağız. AGC’de her gün bir yönetim kurulu üyesi göreceksiniz.Sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecek. Başkan Mevlüt Yeni çok güzel projelere imza attı. Beraber çalıştık, bana verilen her görevi yerine getirdim. Bundan sonrada yerine getirmeye devam edeceğim” diye konuştu. Taş, başkanlığı döneminde her ay bir proje yapma gayreti içinde olacaklarının altını çizdi. Cemiyeti kurmak kadar, korumanın da önemli olduğunun altını çizen Taş, “ Başkanıma hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu(AGF) ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun ise birlikte yol alabileceklerini belirterek, yeni yönetiminin hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

İDRİS TAŞ KİMDİR?

Manavgat’ta doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. 1997 yılında Milliyet Gazetesi’nde stajını yaptıktan sonra, Türkiye’nin ilk yerel TV kuruluşu ETV’ de mesleğe başladı. Kısa dönem askerliğini tamamladıktan sonra,  VTV’ de program müdürü olarak göreve başladı.  Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 1999, 2000, 2002 ve 2005 yılında düzenlediği yarışmalarda; TV haber ve program yayınları dalında, “yılın gazetecisi” ödüllerine layık görülmüştür.  

Antalya Sanayi ve İş İnsanları Derneği’nin  (ANSİAD) 2000, 2002, 2003,yıllarında düzenlediği yarışmalarda “Gazeteci Mansiyon” ödülünü almıştır.

87 ülkede 21.000 üyesiyle turizm sektörüne yön veren ticaret birliği Skål International Antalya’nın; 2001 yılında düzenlediği “Akdeniz Turizm Ödülleri” yarışmasında, “Yılın Gazetecisi” ödülüne layık görülmüştür.

Ulusal ve yerelde pek çok başarılı çalışmalara imza atan İdris Taş,  Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 2007 yılında düzenlediği yarışmada; “Bölgesel ve Yerel Televizyonlar” kategorisinde, “Doğru Türkçe Kullanımı” ödülüne layık görülmüştür.

Ulusal ve yerel gazeteci meslek birlikleri tarafından da yakından tanınan İdris Taş; Basın Kartı Komisyon Üyeliği, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Seçici Kurulu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği  (RATEM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,  RATEM Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi, Medya Bilirkişisi, Toros Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü görevlerine devam etmektedir. 

 

 

 

Bu haber toplam 8815 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.