Antalya Büyükşehir'de Diyarbakırlılar gecesi

Antalya Büyükşehir'de Diyarbakırlılar gecesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakırlılar Gecesi düzenledi.

A+A-
Sanatçı Nihat Akçer'in Diyarbakır'a özgü türküleriyle vatandaşlara muhteşem bir gece yaşattığı etkinlik, Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, iftar öncesinde Ünsal mahallesinde yemek dağıtımı yaparken, Atatürk Spor Salonu'nda da binlerce vatandaşa iftar ikramında bulundu.
 
Geleneksel Ramazan Şenlikleri kapsamında her akşam farklı etkinlikler düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı içindeki Ramazan çarşısında alışveriş imkanı sunuyor. Çocuklar içinse Ramazan nostaljisi yaşatan "Orta Oyunu" etkinlikleri düzenleniyor. Antalyalılar, dün akşam Diyarbakırlılar Gecesi'nde buluşarak sanatçı Nihat Akçer'in ve Orkestrası'nın performansını izledi.
 
Nihat Akçer'in seslendirdiği Diyarbakır yöresine ait ezgilerle gecenin tadını çıkaran vatandaşlar, türkülerin ritmine kapılarak halay çekti ve dans etti. Karaalioğlu Parkı, türküler ve halayların birleştiği özel gecede şenlik alanına dönüştü. Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Süralsan Konservatuar Şube Müdürü Okan Atilla, muhteşem gece için Nihat Akçer ve Orkestrasına çiçek takdim etti.
 
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla Atatürk Spor Salonu'nda binlerce vatandaşa iftar yemeği ikramında bulunuyor. Mobil Aşevi'nin tırı ise her gün farklı mahallelerde sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor. İftar saatinin gelmesiyle birlikte dualar eşliğinde oruçlar açılıyor. Mobil Aşevi ve Atatürk Parkı'nda toplamda 2700 kişiye dört çeşit yemek ikramı yapılıyor, Ramazan'ın manevi atmosferi yaşanıyor.

Bu haber toplam 361 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.