Almanya'da bıçağını teslim edene, Netflix üyeliği verilebilir

Almanya'da bıçağını teslim edene, Netflix üyeliği verilebilir

Almanya’da bıçakla işlenen şiddet olayları artıyor ve bazı yerlerde polis, daha sert önlemler almaya başladı. Önlemler arasında, bıçağını teslim edene Netflix üyeliği de var.

A+A-
Kuzey Ren-Vestfalya'da bazı polis birimleri, artan suç oranlarına karşı önlemler almaya başladı. Bu kapsamda, suçlu olarak tanımlanan kişilerin silah taşıması yasaklandı. Bonn şehrinde bıçakla işlenen suçların artışı, polis tarafından büyük bir endişe kaynağı olarak değerlendiriliyor. 2024 yılının ilk yarısında bıçak kullanımıyla gerçekleştirilen suçlarda artış yaşandığı belirtiliyor. 2024'te bıçakla işlenen 70 suç vakası rapor edilirken, 2023 yılında bu sayı 50 olarak kaydedilmişti. Bonn Emniyet Müdürü Frank Hoever, De Welt Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Hoever, bıçaklı suçlarla mücadele etmek için kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Hoever, özellikle göçmen nüfusunun yoğun olduğu Bonn kentinde ve diğer sorunlu bölgelerde polis denetimlerinin artırıldığını açıkladı. Tannenbusch ve Bad Godesberg bölgelerindeki denetimlerin de yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.
 
Bonn kentinde polis, suç geçmişi bulunan 12 kişiye silah taşıma yasağı getirdi. Bu kişilere hem sözlü hem de yazılı olarak uyarılarda bulunuldu. Silah taşıma yasağı, 3 yıl boyunca geçerli olacak ve yasağa uymayanlar 250 Euro para cezasına çarptırılacak. Suç tekrarlandıkça ceza miktarı artacak. Bonn Emniyet Müdürü Frank Hoever, bu uygulamanın genişletilmesi ve daha fazla kişiyi kapsaması için planlamaların sürdüğünü belirtti.
 
Almanya genelinde şiddet olaylarında dikkat çeken bir artış gözlemleniyor. Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya'da bıçak ve kesici aletlerle işlenen suçlarda dramatik bir artış yaşandı. 2022 yılında bıçakla gerçekleştirilen 4.292 olayda toplam 5.541 kişi hayatını kaybetti. 2023 yılında ise bu sayı 6.221 olaya ve 8.000'den fazla ölüme yükseldi. Bu olayların büyük bir kısmının yabancı uyruklu kişiler tarafından gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Ülke genelindeki şiddet olaylarının yaklaşık %40'ının genç ve yabancı uyruklu şüpheliler tarafından işlenmiş olduğu belirtiliyor. Bonn Emniyet Müdürü Hoever, Bonn'da yabancı uyruklu nüfusun %16 olduğuna dikkat çekerek, göçmen topluluklarında bıçaklı suçların kültürel bir sorun haline geldiğini vurguladı.
 

Almanya’nın Dortmund kentinde de polis, silah taşıma yasaklarını uygulamaya koydu. Dortmund Emniyet Müdürü Gregor Lange, bu uygulamanın kararlılıkla sürdürüldüğünü ve elde edilen sonuçların umut verici olduğunu belirtti. Dortmund'da bıçakla işlenen şiddet olaylarının sayısı 2020'de 380 iken, 2023 yılında bu sayı 416'ya yükseldi. Ancak 2022 yılında bu rakam 239 olarak kaydedilmişti. Haziran ayında yapılan 400 kişilik inceleme sonucunda, yasakların uygulanması sağlandı. Dortmund polisi, gerçekleştirdiği denetimlerde dört somut tehdit içeren ihlal tespit etti ve bu kişilere 250 Euro para cezası uygulandı. Polis, Kuzey bölgesindeki denetimlerin artırılacağını duyurdu.

Polis Sendikası (GdP) Başkanı Jochen Kopelke, bıçaklı olayların azaltılmasına yönelik sıra dışı bir öneride bulundu. “Bıçak Affı” adını verdiği bu öneride, bıçağını teslim eden kişilere ödüller verilmesini önerdi. Kopelke, bu ödüllerin etkili olacağını savunarak, hükümetin bıçaklarını teslim edenler için ciddi teşvikler sağlaması gerektiğini belirtti. Örneğin, yasaklı bir kelebek bıçağını teslim eden kişiye bir yıl Netflix üyeliği verilmesi gibi teşviklerin uygulanabileceğini ifade etti.

Haber: Eyüp Koçak

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.