Alman Ekonomi Enstitüsü'nden çarpıcı rapor!

Alman Ekonomi Enstitüsü'nden çarpıcı rapor!

Almanya'da yapılan bir araştırma, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının ciddi sonuçlar doğuracağını ortaya koydu.

A+A-

 Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (IW) hazırladığı rapor, bu adımın ülkenin refahında büyük bir kayba neden olabileceğini belirtti. Köln merkezli enstitü, Almanya'nın AB'den ayrılmasının milyonlarca insanın işini kaybetmesine ve ülkenin refahının ciddi biçimde düşmesine yol açacağını vurguladı. Araştırma, Brexit'in sonuçlarına dayanarak, Almanya'nın AB'den çıkmasının "ağır bir ekonomik krizi tetikleyeceği" ve "uzun vadeli refah kaybına" neden olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Ekonomik Felaket Olabilir

Rapora göre, Almanya'nın AB'den ayrılması durumunda, beş yıl içinde ülkenin reel Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nda (GSYİH) yüzde 5,6'lık bir kayıp (yaklaşık 690 milyar avro) ve 2,5 milyon istihdam kaybı yaşanabilir. Araştırmacılar, Almanya'nın bir ihracat ülkesi olarak diğer ülkelerle, özellikle de AB ülkeleriyle ticarete bağımlı olduğunu vurguladı. Bu nedenle, AB'den ayrılmanın hem tüketiciler hem de şirketler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağına dikkat çektiler.

Bardt: Brexit, Taklit Edilmemesi Gereken Bir Girişim

Araştırma, böyle bir adımın 2020-2023 yılları arasındaki korona pandemisi ve enerji krizinde yaşanan kayıplara benzer sonuçlar doğuracağını belirtti. IW Direktörü Hubertus Bardt, Brexit'in "taklit edilmemesi gereken bir girişim" olduğunu vurgulayarak, İngiltere'nin Birlik'ten ayrılmasının diğer ülkeler için bir "uyarı" olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

AfD'nin 'Dexit' Planı

Son anketlere göre, siyasi gücünü artıran aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin lideri Alice Weidel, İngiltere'nin 2020'de AB'den ayrılmasını "Almanya için bir model" olarak tanımlamıştı. Weidel, partisinin iktidara gelmesi halinde, AB'deki "demokrasi açıklarını kapatmak için reform girişiminde bulunacaklarını", bu girişimin başarısız olması durumunda ise Almanya'nın AB'de kalıp kalmayacağına ilişkin bir referandum (Dexit) düzenleyeceklerini belirtmişti.

Bu haber toplam 816 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.