Aksu'da ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Aksu'da ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, mazbatasını aldıktan sonra ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

A+A-
Meclis, komisyon üyelerinin belirlenmesiyle başladı. Yıldırım, yeni dönemin ilçe için hayırlı olmasını dileyerek parti ayrımlarını bir kenara bırakıp hizmet etme sözü verdi.
 
Meclis toplantısında, CHP adına Mustafa Oruç, AK Parti adına Mehmet Mekik ve MHP adına Metin Büyükkalay grup sözcülüklerini üstlendi. Önceki dönem meclis üyesi Ali Alpay Bilge'nin oğlu Ünal Bilge de toplantıda yer aldı ve Başkan Yıldırım, Bilge ailesine teşekkür plaketini sundu.
 
Başkan vekilliklerine Harun Hor ve Abbas Can seçilirken, Divan katipliği için Hüseyin Çelik ve Mehmet Alptekin asil üyeler olarak belirlendi. Encümen üyeliklerine ise Mevlüt Erdem ve Arif Bülbül seçildi. İmar komisyonu üyeleri arasında Rıza Maden, Mustafa Ceylan, Soner Erboğa, Süleyman Kıncı ve Mustafa Kara yer aldı.
 
Meclis toplantısında 2023 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edilirken, Başkan Yıldırım'a toplu iş sözleşmesi ve sosyal denge tazminatı sözleşmesi yapma yetkisi verildi. Ayrıca, Aksu Belediyesi Personel A.Ş. ve Aksu Birlik İnşaat Turizm İşletmeciliği İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret A. Ş.'nin genel kurullarında belediyeyi temsil etme yetkisi oy birliğiyle kabul edildi.
 
Meclis toplantısının sürprizi, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'un ziyareti oldu. Kumbul, Başkan Yıldırım'a başarılar diledi.

Bu haber toplam 462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.