AK Parti milletvekillerinden EYT imzası

AK Parti milletvekillerinden EYT imzası

AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ile Atay Uslu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar...

A+A-

AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ile Atay Uslu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen kanun teklifiyle ilgili imza attığı fotoğrafı paylaştı ve yasama sürecinin başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara emeklilik hakkı tanınacağı açıklaması sonrası, milyonlar yasa tasarısının TBMM'ye gelmesini bekliyordu. İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı, prim gün ve yıl eksiğini tamamlayanlarla sonraki süreçlerde de 4 milyona yakın kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor.

EYT'lileri ilgilendiren kanun teklifinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan TBMM'ye gönderildiği ve milletvekillerinin imzasına açıldığının duyurulması sonrasında AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, kanun telifini imzaladığı andan bir fotoğraf paylaştı. EYT'de yasama sürecinin başladığını duyuran Köse, "Bir yandan TBMM Genel Kurulu'nda çalışmalarımıza devam ederken, diğer yandan da EYT ile ilgili kanun teklifimizi imzaladık; yasama süreci başladı, hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Kanun teklifi metnini imzalayan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise paylaşımında, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifimiz hazır. İmzalarımızla komisyona sevkini gerçekleştiriyoruz ve ardından Genel Kurul'da kanunlaştıracağız" dedi.

Teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak.

FOTOĞRAFLI

AK Parti milletvekillerinden EYT imzası

DHA

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.