Afyonkarahisar-Antalya yolunda ulaşıma 'kar' engeli

Afyonkarahisar-Antalya yolunda ulaşıma 'kar' engeli

AFYONKARAHİSAR'da etkisini artıran kar yağışı, kenti kısa sürede beyaza bürüdü.

A+A-

AFYONKARAHİSAR'da etkisini artıran kar yağışı, kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Afyonkarahisar- Antalya yolunda kar nedeniyle dün gece TIR ve kamyonların geçişine 5 saat izin verilmedi, diğer araçlar için trafik akışı kontrollü sağlandı.

Afyonkarahisar'da saat 19.00'da etkisini artıran kar yağışı, kısa sürede kenti beyaz örtüyle kapladı. Yaklaşık 2 saatte etkili olan yağışta kar kalınlığı, 15 santimetreye ulaştı. Afyonkarahisar-Antalya kara yolu kar nedeniyle saat 21.00 sıralarında TIR ve kamyonların geçişine kapatıldı. Diğer araçlar için trafik akışı da kontrollü sağlandı. Sandıklı otogar kavşağında polis ekiplerince durdurulan ağır tonajlı araçlar, otogar etrafında bir süre bekletildi. Sandıklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztopbaş ve zabıta ekipleri, yolda bekletilen TIR ve kamyon şoförlerine çorba ikramında bulundu.

Antalya'dan Afyonkarahisar'a palet taşıyan TIR şoförü Gökhan Taba, "Kar nedeni ile Başağaç rampası denilen yerde kaza olduğu için trafik ekipleri yolu çevirdi. Biz de burada mahsur kaldık. Antalya'dan Afyon'a gidiyorum. Yurt dışına çıkacak olan arkadaşlarım da var. İstanbul'a gidecek olan da var. Haberleri takip ediyor, sürekli yoldaki arkadaşlarımızdan bilgi alıyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Öztopbaş da "Yaklaşık 2 saat süren kar yağışından sonra yollarımız kapandı. Biz de yolda kalan vatandaşlarımıza çorba ikramında bulunmak için zabıta ekiplerimizle otogarın önüne geldik. Kamyoncu arkadaşlarımıza, yolda kalan arkadaşlarımıza çorba ikramında bulunduk" diye konuştu.

Afyonkarahisar- Antalya yolunda saat 02.00 sıralarında TIR ve kamyonların geçişine izin verilmeye başlandı.

FOTOĞRAFLI

Afyonkarahisar-Antalya yolunda ulaşıma 'kar' engeli

DHA

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.