55 bin dolar 3 günde toplandı; 5 yaşındaki kızına iliği nakledilecek

55 bin dolar 3 günde toplandı; 5 yaşındaki kızına iliği nakledilecek

MANİSA'da lösemi teşhisi konulan Özbekistan uyruklu Müslimakhon Ulukbekova'nın (5) yaşama tutunabilmesi için başlatılan kampanya sonunda, tedavi için...

A+A-

MANİSA'da lösemi teşhisi konulan Özbekistan uyruklu Müslimakhon Ulukbekova'nın (5) yaşama tutunabilmesi için başlatılan kampanya sonunda, tedavi için gerekli 55 bin dolar gönüllülerin aracılığıyla 3 günde toplandı. Annesi İntizor Matrasulova'dan alınacak ilik, Müslimakhon'a nakledilecek.

Salihli ilçesinde yaşayan Özbekistan uyruklu İntizor Matrasulova ile Mehmet Kaynak'ın kızları Müslimakhon Ulukbekova, geçen sene grip olunca aile hastaneye götürdü. İlaç verilerek tedavisine başlanan küçük kızın vücudunda bir süre sonra morluklar oluştu. Aile kızlarını tekrar doktora götürünce yapılan tahlillerde, gerçek ortaya çıktı. Ulukbekova'ya lösemi teşhisi konuldu ve bir an önce tedaviye başlanması gerektiği belirtildi. Daha sonra İzmir'e giden aile, Müslimakhon Ulukbekova'nın Türk vatandaşı olmaması nedeniyle tedavi giderini karşılamak için önce araçlarını, daha sonra evdeki eşyaları satmaya başladı. Tedaviden sonuç alınamayınca küçük kızın acil ilik nakli olması gerektiği, 1 hafta zamanının kaldığı belirtilerek, Medical Park Antalya Hastanesi'ne yönlendirildi. Antalya'ya gelen aile, İntizor Matrasulova'dan ilik nakli olacak Müslimakhon'un hastaneye yatış işlemlerini başlattı.

20 BİN DOLAR ÖDENMİŞTİ

FOTOĞRAFLI

55 bin dolar 3 günde toplandı; 5 yaşındaki kızına iliği nakledilecek

DHA

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.