'2023 turizm sezonu için bütün göstergeler olumlu'

'2023 turizm sezonu için bütün göstergeler olumlu'

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yaklaşan 2023 turizm sezonu öncesinde yaptığı açıklamada turizm sezonu için bütün göstergelerin...

A+A-

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yaklaşan 2023 turizm sezonu öncesinde yaptığı açıklamada turizm sezonu için bütün göstergelerin olumlu söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yaklaşan 2023 turizm sezonu öncesinde açıklamalarda bulundu. Başkan Güngör, "Ülke olarak yaşadığımız salgın hastalıklar, yangınlar ve deprem şeklinde peş peşe yaşadığımız felaketlerden sonra nihayet bereketli bir turizm sezonu yaşayacağız gibi görünüyor. Manavgat olarak dünya standartlarında tesislere sahip olmamıza rağmen Türkiye'nin en fazla yatak kapasitesine sahip turizm destinasyonu olmamıza rağmen maalesef son yıllarda turizm sektöründe ekonomik anlamda istediğimiz verimi alamadık. Önümüzde sayılı günlerin kaldığı 2023 turizm sezonundan oldukça ümitliyiz. Avrupa pazarından ve Rusya pazarından bölgemize yoğun talep var. Rezervasyonlar beklentilerimizin üzerinde bir seyir izliyor" dedi.

'SEZONDA GECİKME YAŞANMAYACAK'

Yaşanan deprem felaketinde Manavgatlı turizmcilerin çok iyi bir sınav verdiğini vurgulayan Başkan Güngör, "Konaklama tesisi sahipleri bir alicenaplık örneği sergileyerek depremzede vatandaşlarımızı misafir etmişlerdir. Bu misafirperverlikten dolayı "turizmde gecikme yaşanır mı?" kaygıları yersiz vehimlerdir. Planlaması turizm sezonuna göre yapılmıştır. Devletimiz sezon öncesi güvenli yaşam alanlarına depremzede kardeşlerimizi yerleştirecektir. Büyük bir bölümü de konaklama tesislerinden ayrılarak güvenli yaşam alanlarına geçiş yapmıştır. Hiç kimse merak etmesin 2023 turizm sezonun başlangıcında gecikme yaşanmayacaktır" diye konuştu.

'EKONOMİDE DOMİNO ETKİSİ YARATACAK'

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yeni turizm sezonunda yaşanacak olumlu gelişmelerin ekonominin diğer dallarına da pozitif bir etki yapacağını belirtti. Başkan Güngör, şöyle dedi:

FOTOĞRAFLI

DHA

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.