12 yaşındaki kemancı solist oldu

12 yaşındaki kemancı solist oldu

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) sezon açılış konserinde 12 yaşındaki keman sanatçısı Atahan Dinç, solist olarak izleyici karşısına çıktı.

A+A-

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) sezon açılış konserinde 12 yaşındaki keman sanatçısı Atahan Dinç, solist olarak izleyici karşısına çıktı. Dinç, sahnedeki performansıyla alkış yağmuruna tutuldu.

Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde, 11 yaşında keman çalmaya başlayan, bugün ise başkemancı ve solist olarak konserler veren, birçok ulusal ve uluslararası ödüle sahip keman sanatçısı Can Özhan ile küçük öğrencisi Atahan Dinç solist olarak sahnedeki yerlerini aldı.

ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ

Solist sanatçı Can Özhan ile sahneye çıkan Atahan Dinç, besteciler Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Saens, "Max Bruch'un'un yaylı sazlar için besteledikleri eserleri kemanlarıyla seslendirdi. Yeteneğiyle dikkati üzerine çeken Atahan Dinç ile hocası Can Özhan'ın kemanlarına ADSO'nun müzik direktörü şef Oğuzhan Kavruk'un yönettiği orkestra eşlik etti.

Orkestra şefi Oğuzhan Kavruk, Can Özhan- Atahan Dinç ikilisinin sahnedeki yüksek performansları yoğun alkış alınca, "Bugün hep birlikte çok mutluyuz. Can Özhan benim öğrencimdi, bugün ünlü bir keman sanatçısı oldu, küçük solistimiz Atahan Dinç de Can Özhan'ın yetiştirdiği öğrenci. Atahan yeteneğini, sahnedeki başarısını bugün hepimize kanıtladı" dedi.

ATAHAN DİNÇ KİM?

Antalya'da dünyaya gelen Atahan Dinç, keman ile pandemi döneminde tanıştı. 2020 yılının eylül ayında da Can Özhan'dan keman eğitimi almaya başladı. Özhan, küçük öğrencisinin yeteneğine hayran kaldı. Dinç, ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın'ın verdiği masterclass ve derslere de katıldı. 2022 yılında 23 Nisan'da Doğuş Çocuk Orkestrası'nda çocuk solist sanatçılardan biri olarak sahneye çıktı. Dinç, İtalyan yapımı kemanıyla hocası Can Özhan'ın verdiği eğitimlere devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

12 yaşındaki kemancı solist oldu

DHA

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.