Yunan genel cerrahlara Robotik Cerrahi Eğitimi

Yunan genel cerrahlara Robotik Cerrahi Eğitimi

Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özer Makay, Yunanistan'dan gelen Genel Cerrahi Uzmanlarına, Robotik Cerrahi konusunda detaylı bir eğitim verdi.

A+A-
Robotik cerrahinin giderek yaygınlaştığını belirten Prof. Dr. Özer Makay, Özel Sağlık Hastanesi'nin uzman hekim kadrosu ve teknolojik altyapısıyla önemli bir misyona sahip olduğunu vurguladı.
 
Yunanistan'dan gelen hekimlere teorik ve pratik eğitimler sunduklarını belirten Prof. Dr. Özer Makay, Doç. Dr. Murat Özdemir ve Öğretim Görevlisi Yiğit Türk'ün de katkılarıyla gün boyu süren bir kurs düzenlediklerini ifade etti. Kursiyerler, 3 saatlik teorik eğitimin ardından 6 saat boyunca robotik cerrahi sistemleriyle birlikte kuru modeller üzerinde çalıştılar. Ayrıca, VR (sanal gerçeklik) simülatörlerinde de uygulamalar gerçekleştirdiler. Kursun sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.
 
Robotik cerrahinin hem hastalara hem de uygulayıcı hekimlere birçok avantaj sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Özer Makay, robotik cerrahinin ameliyatları kolaylaştırdığını ve başarı oranını artırdığını belirtti. Robotik cerrahinin daha karmaşık ve zor ameliyatları kolaylaştırdığını, esnek ve kıvrak kolları sayesinde daha dar, derin ve titiz müdahalelerin yapılabildiğini söyledi. Ayrıca, robotik cerrahinin kapalı cerrahinin bütün avantajlarını beraberinde getirdiğini, kanamanın az olması ve küçük kesilerin hastanın daha hızlı iyileşmesini sağladığını vurguladı.

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.