YSK son kararı verdi, başkan Ali Bahar oldu ! Davut Çetin YSK'yı kararından dolayı kınadı

YSK son kararı verdi, başkan Ali Bahar oldu ! Davut Çetin YSK'yı kararından dolayı kınadı

YSK, İl seçim kurulunun aldığı kararı iptal etti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda mavi liste ile yarışan Ali Bahar, başkanlık koltuğuna oturdu.

A+A-

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde kırmızı listeden yarışan Davut Çetin 59 oy almış, Ali Bahar 58 oyla seçimi kaybetmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı, mavi listeden yarışan Ali Bahar, seçimde usulsüzlük olduğunu iddia ederek Kepez ilçe seçim kuruluna başvurmuştu. Başvuruyu değerlendiren Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar vererek iptal etmişti.

 

Yaşanan bu gelişmenin üzerine mevcut başkan Davut Çetin boş durmadı. Kepez ilçe seçim kurulunun aldığı karara karşı İl seçim kuruluna başvuran Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, il seçim kurulunun aldığı karar ile başkanlık koltuğunu korumuştu.

 

Yaşanan gelişmelerin ardından Ali Bahar pes etmedi, il seçim kurulunun aldığı karara karşı, Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, bu konuda son noktayı koydu. Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararı doğru bulan YSK, İl seçim kurulunun aldığı kararı iptal etti. , Kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar veren Yüksek Seçim Kurulu, Ali Bahar’ın başkanlığını ilan etti.

DAVUT ÇETİN; YSK’YI KINIYORUZ

Yüksek Seçim Kurulu’nun ATSO seçimleriyle ilgili kararı üzerine bir açıklama yapan Davut Çetin,  “Bu karara göre bütün Oda ve Borsa seçimlerinin iptal olması lazım. YSK, üyelerimizin hür iradesini yok saymıştır. YSK’yı kınıyoruz” dedi.

Oda ve borsalar seçim kanunun çok açık olduğunu belirten Davut Çetin şunları kaydetti;

“YSK, bugüne kadar verilen bütün kararları yok sayarak, bizi dinlemeden bu kararı vermiştir. Biz Kepez 3. İlçe Seçim Kurulu’nun iptal kararının ardından, Antalya İl Seçim Kurulu’na başvurumuzu yapmıştık. İl Seçim Kurulu da üç hakimin oybirliğiyle bir karar aldı ve seçimi bizim lehimize tescil etti.

Bizim oda ve borsa yönetmeliğimiz çok açık. YSK’ya gidilemez. “İl Seçim Kurulu’nun kararı kesindir. YSK’ya gidemez” diye madde var.

Henüz gerekçeli karar bize ulaşmadı. YSK, bu kararı neye göre vermiştir, bizim savunmamızı almadan nasıl karar vermişler merak ediyorum.

59 meclis üyemizle bu kararı biz kabul etmiyoruz.

Binlerce üyemizin hür iradesiyle kullandığı oyları yok sayılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

İşte YSK'nın o kararı : 

whatsapp-gorsel-2022-10-14-saat-18-08-10.jpg

Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.