Yemen'de konvoya bombalı saldırı

Yemen'de konvoya bombalı saldırı

Yemen'de yetkilileri taşıyan komvoya bomba yüklü saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Yemen'in geçici başkenti Aden'de Yemenli yetkilileri taşıyan konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu en az 2 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.
Yemen'in geçici başkenti Aden'de Aden valisi Ahmed Hamed Lamlas ve diğer hükümet yetkililerini taşıyan konvoyun geçişi sırasında yol kenarındaki bomba yüklü araç patladı. Saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırı sonrası gökyüzüne dumanlar yükselirken, büyük maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Aden valisi Lamlas yerel basına yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanmadığını ve sağlığının iyi olduğunu ifade ederek, çok sayıda korumasının yaralandığını belirtti.
Öte yandan, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare’de, Tel Rıfat Bölgesi'nden PKK-PYD’nin güdümlü füze saldırısında şehit polis sayısının 2'ye yükseldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kahraman Özel Harekat Polislerimiz Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare’de, Tel Rıfat Bölgesi'nden PKK-PYD’nin güdümlü füze saldırısıyla şehit edildiler. Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 453 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.