Şeker-İş Genel Başkanı Gök: Geçen yıl hak etmediğimiz bir şeker krizi yaşadık

Şeker-İş Genel Başkanı Gök: Geçen yıl hak etmediğimiz bir şeker krizi yaşadık

TÜRKİYE Gıda ve Şeker Sanayicileri İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök, "Geçen yıl ülke olarak hak etmediğimiz bir şeker krizi...

A+A-

TÜRKİYE Gıda ve Şeker Sanayicileri İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök, "Geçen yıl ülke olarak hak etmediğimiz bir şeker krizi yaşadık. Geçen yıl Türkiye ihtiyacından fazla şeker üretmesine rağmen TÜRKŞEKER'in uyguladığı politikaların yerine oturmamasından dolayı sanki Türkiye'de şeker üretim krizi varmış gibi gündem oldu" dedi.

ya özel açıklama yaptı. Türkiye'de geçen yıl şeker krizi yaşandığını aktaran Gök, ithalatın açılması ve fiyatların dengelenmesiyle bu durumun sona erdiğini anlattı.

'İHTİYACIMIZDAN FAZLA ŞEKER ÜRETİYORUZ'

Türkiye'de yıllık 2 milyon 700 bin ton şeker üretildiğini, gerek kamu gerekse özel sektördeki şeker fabrikalarının kapasitesinin 3 milyon 300 bin tonu geçtiğini vurgulayan Gök, "Ülkemizde ihtiyacımızdan fazla şeker üretiyoruz. Türkiye'de pancardan şeker üretme krizinin olmaması gerekiyor. Pancar ekim alanlarını ve denetimi zamanında yapabilirsek, fiyatları zamanında açıklayabilirsek, Türkiye'de şeker krizi yaşanması mümkün değil" dedi.

'ŞEKER ÜRETİM KRİZİ VARMIŞ GİBİ GÜNDEM OLDU'

Kamuya ait TÜRKŞEKER fabrikalarının Türkiye'de şeker üretiminin yüzde 36'sını gerçekleştirdiğini, kalanının da özel ve kooperatiflere ait fabrikalarca üretildiğini anlatan Gök, "Geçen yıl ülke olarak hak etmediğimiz bir şeker krizi yaşadık. Geçen yıl Türkiye ihtiyacından fazla şeker üretmesine rağmen TÜRKŞEKER'in uyguladığı politikaların yerine oturmamasından dolayı sanki Türkiye'de şeker üretim krizi varmış gibi gündem oldu. Bu arada da bazı özel şeker fabrikaları istedikleri fiyattan şeker satışı yaptı" diye konuştu.

'BU DÖNEM YAŞAYACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM'

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, şöyle devam etti:

FOTOĞRAFLI

Şeker-İş Genel Başkanı Gök: Geçen yıl hak etmediğimiz bir şeker krizi yaşadık

DHA

Bu haber toplam 2808 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.