Özel gereksinimli öğrencilere faydalı proje

Özel gereksinimli öğrencilere faydalı proje

Başöğretmen Atatürk Ortaokulu, "Özel Gereksinimli Öğrencilerin Eğitiminde Teknoloji Kullanımı " konulu Erasmus projesini tamamladı.

A+A-

Yunanistan’da gerçekleştirilen ve 5 gün süren eğitimde, öğrencilere ve öğretmenlere gelişen son teknolojiler hakkında bilgiler verildi.

BİREBİR ÖĞRENME FIRSAT BULDULAR

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er başkanlığında gerçekleştirilen kursta, özel gereksinimli çocuklar tüm alanlardaki gelişimi ve teknolojik olanakları birebir öğrenme fırsatı buldu. Başöğretmen Atatürk Ortaokulu öğretmenleri, söz konusu proje ile ilgili “Projemiz, çocuklarımızın tüm alanlarındaki gelişimlerini göz önünde bulundurarak bireysel farklılıklarını dikkate alarak öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Sorun çözme, karar verme sorumluluk alma gibi yaşam becerilerinde yeterliliklerini kazanmalarını, toplum hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmaları hedeflenmektedir. Öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk Ortaokulu olarak özel eğitimin geliştirilmesiyle ilgili yeterli bilgi beceri donanıma sahip olarak geri dönmüş ve çocuklarımızı öğrenmeye teşvik etmeyi amaçlamıştır. Kurumumuz AB boyutunda eğitim aldığında eğitimin kalitesi artacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

20-25 Eylül 2021 tarihleri arasında Yunanistan’daki eğitimlere katılan özel gereksinimli öğrencilerin aileleri, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’e teşekkür etti. 5 gün süren eğitimlerin çocuklara çok fayda sağladığını aktaran aileler, “Özel gereksinimli çocuklarımızın topluma katılması, yaşama tutunmaları için çok önemliydi. Sorun çözme, karar verme sorumluluk alma gibi yaşam becerilerinde yeterliliklerini kazanma, toplum hayatına uyum sağlamaları bu eğitimler sayesinde kolaylaştı. Başöğretmen Atatürk Ortaokulu idare ve öğretmenlerine, projenin başkanı Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Er’e çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.