Öğrenci Eksikliği İçin İlginç Çözüm: Fransa'da Okula Koyun Kaydı!

Öğrenci Eksikliği İçin İlginç Çözüm: Fransa'da Okula Koyun Kaydı!

Okuldaki öğrenci sayısının 98'in altına düşmemesi için 4 koyunu okula kaydettirdiler ve kayıt formlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na ilettiler.

A+A-
Fransa'nın Moselle bölgesindeki Hermelange'de, öğrenci sayısının yetersizliği nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir okulun kapanmasını önlemek amacıyla veliler sıra dışı bir çözüm buldu. Okuldaki öğrenci sayısının 98'in altına düşmemesi için 4 koyunu okula kaydettirdiler ve kayıt formlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na ilettiler.
 
Müfettişlerin okulun öğrenci sayısının yetersiz olduğu için kapanacağını söylemesinin ardından harekete geçen veliler, koyunları okula kaydettirdi. Kayıt işlemi yapılan koyunlar, John Deere, Valériane Deschamps, Phil Tondus ve Marguerite Duprès isimleriyle resmi kayıtlara geçti. Bu koyunlar okul bahçesinde bir gün geçirdi.
 
Kayıt işlemiyle birlikte sınıftaki öğrenci sayısı 94'ten 98'e yükseldi ve böylece okulun kapanması önlendi. Yerel yönetim de koyunların okulda bulunmasına izin veren bir yönetmelik çıkardı, böylece koyunlar okuldaki öğrenci alanlarında serbestçe dolaşabildi. Velilerin bu yaratıcı çözümü, okulu kapanmaktan kurtardı.

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.