MomTalks ebeveyn ve eğitimcilerle buluşacak

MomTalks ebeveyn ve eğitimcilerle buluşacak

MomTalks bu kez Antalyalı ebeveyn ve eğitimcilerle buluşacak

A+A-
 Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu olan “MomTalks”, ilk kez Antalya’ya geliyor. 8 yıldır yerli yabancı sayısız uzmanı, binlerce ebeveyn ve eğitimci ile buluşturan etkinlik, 9 Mart Cumartesi günü Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Dört oturumdan oluşacak etkinliğe ebeveynler, ebeveyn adayları, bakım verenler, aile büyükleri, eğitimciler, çocuk gelişimciler ve gelişimle ilgilenen herkesin katılabileceği,
 
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.
 
Sağlıklı, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmenin ebeveyn eğitiminden geçtiğine inanan ve “Gelecek Aileden Başlar” diyen Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu MomTalks, bu yıl da dopdolu bir içerikle ilk kez Antalya’ya geliyor. Ebeveynleri ve eğitimcileri bilinçlendirmeye ve güçlendirmeye odaklanan etkinlik, 9 Mart Cumartesi günü Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
Ebeveynler, ebeveyn adayları ve eğitimciler buluşacak
 
Eğitimci Dr. Bahar Eriş ve Aile Çocuk Yazarı Zeynep İşman ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte hemen her yaş grubundan çocuğu olan ebeveynler, ebeveyn adayları ve eğitimciler için zengin içerikler sunulacak. Çocuk Kitapları Yazarı Defne Ongun Müminoğlu ve Eğitimci/Yazar Banu Tozluyurt, ilk oturumda, Türkiye’nin her yerini köşe bucak dolaştıkları “Birlikte Geleceğiz” projesini anlatacak. Sadece anneler için değil, kadınlar ve çocuğa dokunan herkes için ilham veren hikâyeler ve konular paylaşılacak.
 
Günümüzün en kritik konularından Dijital Çağda Ebeveyn Olmak başlıklı konuşmasıyla Doç. Dr. Yavuz Samur, ebeveynlerin çaresiz kaldığı konularda çözüm önerileri sunacak. Eğitim girişimcisi ve matematikçi Burcu Haboğlu Baba ise pek çok ailenin Matematiksel Düşünme Becerileri başlıklı konuşmasında, matematiğin yaşam becerileriyle ilişkisine dair çarpıcı bilgiler paylaşacak.
 
Öğle arasından sonra gerçekleşecek üçüncü oturumda Geleceğe Dokunan Anneler ev sahipliğinde Prof. Dr. İsmihan Çetin Artan çocuklukta duygusal ihmal konusunu ele alacak. Artan aynı zamanda Evde Eşitlik Var projesinden bahsedecek. Klinik Psikolog Deniz Bolsoy ise Kök İnançların Ebeveynden Çocuğa Aktarılması başlıklı sunumuyla anne babaları düşünmeye davet edecek.
 
Günün son oturumunda Eğitimbilimci Dr. Özgür Bolat, “Yetenek Nasıl Gelişir” başlıklı konuşmasıyla beyin gelişimi konusunda son gelişmeleri ele alacak.
 
Tüm oturumların sonunda soru cevap bölümü yer alacak. Etkinliğe katılan yazarla, kitaplarını imzalayacak.
 
“MomTalks bilgi küratörlüğü hizmetiyle ayrışıyor”
 
MomTalks’un fikir annesi Dr. Bahar Eriş, “Bilgiye erişimin çok kolay hale geldiği bu çağda, bilgi kirliliği de ciddi bir sorun. Ebeveynlerin kafası çok karışık. Özellikle çocuk yetiştirme gibi hassas bir alanda, doğru kişilerden kaliteli bilgiye ulaşabilmek büyük önem taşıyor. MomTalks 8 yıldır alanın en değerli uzmanlarını ebeveynler ve eğitimcilerle buluşturarak kaliteli içerik küratörlüğü hizmeti sunuyor. Geleceğin aileden başladığını düşünürsek, anne baba eğitiminin bir memleket meselesi olduğunu görebiliriz. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz ve etkinliğimizi her yıl daha çok sayıda aileye ve eğitimciye ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
“Mutlu çocuklar mutlu aile ortamında yeşerir”
 
MomTalks’un ortağı, Aile ve Çocuk Yazarı Zeynep İşman ise aile eğitiminin her geçen zaman daha da kritik hale geldiğini söyleyerek, “Mutlu, ahlaklı, değerleri olan bireyler yetiştirmek, sağlıklı bir toplum için olmazsa olmaz. Aile bir çocuğun ilkokuludur ve pek çok değer ailede yeşerir. Bu inançla, Momtalks bugüne kadar binlerce ebeveyn ve eğitimciye dokundu. Etkinliklerimizi hibrit yaparak yurt içi ve yurt dışından aileler ile de buluştuk. İstanbul ve Ankara’nın ardından Antalyalı aileler ile buluşacağımız için de çok mutlu ve heyecanlıyız. Momtalks artık bir aile ve ülkemizin her yanına bu güzel platformu taşıyacağız.” dedi.

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.