Metin Akpınar'ın 'müze' hayali

Metin Akpınar'ın 'müze' hayali

BU yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Türk sinemasının usta oyuncusu Metin Akpınar,...

A+A-

BU yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Türk sinemasının usta oyuncusu Metin Akpınar, sevenleriyle buluştu. Akpınar, bir müze kurup, hayatını kaybeden "Kabare Tiyatrosu" oyuncularının anılarını yaşatmak istediğini söyledi.

Altın Portakal Film Festivali, 6'ncı gününde film gösterimleri dışında kentin farklı noktalarındaki etkinliklerle dün akşam da devam etti. Festival kapsamında Metin Akpınar, "Metin Akpınar ile Muhabbet" gösterisi ile Antalya Spor Salonu'nda seyirciyle buluştu. Zeynep Miraç'ın moderatörlüğünü yaptığı gösteriye CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve çok sayıda izleyici katıldı.

Akpınar, tiyatrodan sonra oynadığı ilk filmin ilk sahnesinde, tekneye binerken suya düştüğünü anlattı. Seyircilerden gelen soruları cevaplandıran Akpınar, "Suya düşüp çıktıktan sonra Ertem Eğilmez'e doğru baktım. Gülmekten yerlere yatıyordu. Sudan çıktıktan sonra kurumak için bir süre ara verdik. Kuruduktan sonra çekimlere devam ettik. Bizim dönemlerimizde filmler imkansızlıklarla çekilirdi" diye konuştu.

Sinemanın kendisi için çok önemli olduğunu belirten Akpınar, "O dönemin imkansızlıkları yaratıcılığımızı beslerdi. Zorluklar içerisinde güzel şeyler başardık. O dönemki Türk sinemasının içerisinde samimiyet vardı. O nedenle tadı hiç kaybolmadı. Altın Portakal, Türk sinemasına büyük katkı sağladı. Festivalle daha çok filmler çekilmeye başlandı. Şimdiki sinemada uluslararası sermaye var. Biz insanı oynardık, şimdi sanatçılar abartarak, feryat figan oynuyor. Biz rolü öğrenirdik. Karaktersiz karakterleri oynamayı sevmezdik" dedi.

 

Metin Akpınar'ın 'müze' hayali

DHA

Bu haber toplam 2926 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.