Marmaris'te kış turizmi ve yaşlı turizmi konuşuldu

Marmaris'te kış turizmi ve yaşlı turizmi konuşuldu

MUĞLA'nın Marmaris Belediyesi ve turizm bileşenleri, erken marttan geç kasıma uzayan yaz sezonunun yanı sıra kış turizmi ile ilgili de attığı adımlar...

A+A-

MUĞLA'nın Marmaris Belediyesi ve turizm bileşenleri, erken marttan geç kasıma uzayan yaz sezonunun yanı sıra kış turizmi ile ilgili de attığı adımlar kapsamında Dünya Kardeş Kentler Turizm Forumu Başkanı Thomas Feser ile Forum Genel Sekreteri Hüseyin Baraner'i ağırlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Turizm Komisyonu üyeleri Avrupa ülkelerinden yaşlı nüfus turizmi ile ilgili görüşmeler yaptı.

Marmaris Turizm Üst Kurulu'nun ekim ayı toplantısının konukları Almanya'nın Bingen Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Kardeş Kentler Turizm Forumu Başkanı Thomas Feser ile Forum Genel Sekreteri Almanya'nın duayen turizmcisi Hüseyin Baraner oldu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, GETOB Başkanı Mustafa Deliveli, YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Songur, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk'ün de katıldığı toplantıda kış turizmi ve yaşlı turizmine yönelik fikirler paylaşıldı. Ayrıca Almanya'dan ve diğer Avrupa ülkelerinden gelecek misafirler için yapılması gerekenler, Marmaris'te ve Avrupa'da izlenecek yol haritası, bununla ilgili Avrupa ülkelerinde komiteler kurulması ve Mart ayında Berlin'de Marmaris'le ilgili yapılacak toplantı masaya yatırıldı.

'ETAP ETAP GİDİYORUZ'

Turizmi 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek için adım adım çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Oktay, "Göreve başladığımızdan beri ilk etapta sezonun uzatılmasına dair çalışmaları yoğunlaştırdık. Gün itibariyle değerlendirdiğimizde ise bu heyetin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Artık erken Mart'ta başlayıp geç Kasım'a kadar giden bir uçuş programı var. Yıllardan beri bizim kamuoyunda hep 12 ay turizmden bahsedilir ama bu hep söylemde kalırdı. Biz planlı ve programlı şekilde, adım adım ilerleyerek buna ulaştık. Şimdi hedefimiz kış aylarında da bu güzellikleri tüm misafirlerimizle paylaşmak" ifadesini kullandı.

FUARLAR OLUMLU SONUÇLANDI

Almanya'da gerçekleşen turizm fuarlarına katılmalarının ve yaptıkları ikili görüşmelerin olumlu yansımalarının olduğunu söyleyen Oktay, "Marmaris iklimi başta olmak üzere şartları oldukça uygun. Kentin hazır olmasıyla ilgili de özellikle merkezi lokasyonlarda arkadaşlarımızla birlikte biz hazırlığımızı yaparız. Burada özellikle Almanya'dan gelecek yaşlı nüfusun çok güzel vakit geçirmesini sağlarız. Bu diğer ülkeler için de öncülük edecektir. Yılın her mevsimi güzel olan Marmaris'te Alman dostlarımızı ağırlamaktan her zaman mutluluk duyacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Marmaris'te kış turizmi ve yaşlı turizmi konuşuldu

DHA

Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.