Küçükaydın’ı ilk kadına benzetti

Küçükaydın’ı ilk kadına benzetti

Antalya’nın tanınmış simalarından, Antalyaspor eski yöneticilerinden Ahmet Muhtar Kızıltan, sosyal medya paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti. TBMM’de kadın milletvekili sayısının artması gerektiğini söyleyen Kızıltan, CHP Antalya Milletvekili aday adayı

A+A-

Seçimlere sayılı günler kala Antalya’nın tanınmış simalarından, Antalyaspor eski yöneticilerinden Ahmet Muhtar Kızıltan, yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Antalya’da iddialı olan CHP Milletvekili aday adayı gazeteci- yazar Ebru Küçükaydın’ı Antalya’nın ilk kadın milletvekili Türkan Örs Baştuğ’a benzeten Kızıltan, “1930: Belediye seçimlerine katılma hakkı. 1932: Muhtarlık seçimlerine katılma hakkı. 1934: Milletvekili seçme ve seçilme hakkı. (“Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir.”

TARİHTEN ÖRNEK VERDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk) 2021: İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı. (Sözleşmenin beş temel ilkesi; kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesidir.) BUGÜN: 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' değiştirilmeye çalışılıyor. Atatürk Devrimi, Aynı Zamanda Bir Kadın Devrimidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde her zamankinden daha çok her partiden kadın vekillerimizin yer alması zamanıdır, çünkü kadın haklarına karşı eğilimlerle daha çok mücadele edebilecek olanlar, yine kadınlardır. Duygusallıkları, merhamet duygularının gelişkinliği, detaycılıkları, sosyal ortamlara daha hızlı adapte olma yetenekleri ve en önemlisi unutmama özellikleri ile kadınlar. Antalya’nın ilk kadın Milletvekili Türkan Örs Baştuğ’u hatırladım (cumhuriyetin öncü kadınları sergimizde kendisini anmıştık), bu seçimlerde Antalya’dan Milletvekili adayı olan kadın kardeşlerimizin paylaştıkları profillerini inceledim ve şaşırtıcı bir benzerlikle karşılaştım: Ebru Küçükaydın. Ne kadar da benziyor Antalya’nın ilk kadınına.

KÜÇÜKAYDIN’I DESTEKLİYORUM

Ebru Küçükaydın’ın büyük ve zorlu bir hayat mücadelesinden geldiğini, emekçi kimliği ile temayüz ettiğini, hakikate bağlılığını araştırarak öğrendim. Kültür ve Sanat üzerinde yaşamını kurmaya çalışan biri olarak siyaset hakkında değerlendirme yapmaktan kaçındığımı izleyenler bilir. Atatürk istisna. Milletvekili adaylığında, Sayın Ebru Küçükaydın’a ve O’nun şahsında her partiden bütün kadın adaylarımıza başarı diliyorum. Antalya, yeni Türkan Örs Başbuğ'larını Meclise göndermelidir” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bu haber toplam 553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum