Kuaförün ölümüne neden olan sürücünün 6 yıl hapsi istendi

Kuaförün ölümüne neden olan sürücünün 6 yıl hapsi istendi

ANTALYA'da kuaförlük yapan Tarık Deniz'e (35) yolun karşısına geçtiği sırada otomobiliyle çarpıp kaçan ve 3 gün sonra yakalanan Burak S.'nin (31) 6...

A+A-

ANTALYA'da kuaförlük yapan Tarık Deniz'e (35) yolun karşısına geçtiği sırada otomobiliyle çarpıp kaçan ve 3 gün sonra yakalanan Burak S.'nin (31) 6 yıla kadar hapsi istendi.

Olay, 10 Haziran'da saat 03.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Lara Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde otomobilinin dörtlülerini yakarak inen Tarık Deniz, yolun karşısına geçtiği sırada Burak S.'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Hızlı ve alkollü olduğu iddia edilen sürücü, otomobilini, kimlik ve cüzdanını olay yerinde bırakarak kaçtı. Kazadan 3 gün sonra polise teslim olan Burak S. gözaltına alındı. Burak S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇARPMANIN ŞİDDETİYLE 10-15 METRE SAVRULDU

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 36. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Tarık Deniz'in çakmağını yola düşürmesi üzerine aracını yolun sağ tarafına park ettiği, çakmağı almak için araçtan inip yola çıktığında karşı istikametten gelen Burak S. yönetimindeki aracın kendisine çarpması sonucu yaklaşık 10-15 metre savrulup yol kenarında bulunan direğe çarpıp olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Burak S.'nin ise olay yerinden kaçtığı, 12 Haziran'da kolluk kuvvetlerine teslim olduğu aktarıldı.

ŞÜPHELİ ALKOLLÜ OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

Burak S. ifadesinde, olay tarihinde karşı şeritten gelen taksinin ışıklarının gözünü aldığını, o esnada bir çarpma sesi duyarak frene bastığını, en fazla 10 metre sonra durduğunu, yolun sol tarafında kaldırım üzerinde yatan erkeği görüp yanına gittiğini anlattı. 112'yi aradığını belirten Burak S., konuşamadığı için telefonu maktül Tarık Deniz'in yanında bulunan kadına verdiğini, o an yaşadığı panik ve korku ile kaza yerinden ayrıldığını, 2 gün evine gitmediğini, eşine polisi aramasını söylediğini, 1 saat sonra da polis ekiplerinin gelip kendisini aldığını, kaza günü alkollü olmadığını, antibiyotik kullandığı için alkol kullanmadığını beyan etti.

OLAY TANIĞI ALKOLLÜ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Olay yerinde Tarık Deniz'in aracında bulunan Berat Ş.'nin ifadesinde, çarpma sesi duyması üzerine araçtan indiğinde Burak S.'nin kendisine "ne olursun araca geç" dediğini, alkollü olup olmadığını sorduğunu, Burak S.'nin de alkollü olduğunu, aracı kendisinin kullandığını söylemesini istediğini kaydetti.

SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK OLDUĞU DEĞERLENDİRİLDİ

İddianamede, Burak S.'nin savunmasının suçtan kurtarmaya yönelik olduğu değerlendirilerek, şu ifadelere yer verildi:

'Korku ve panikle olay yerinden kaçmasının mümkün olduğu bir anlık değerlendirilse dahi, şüphelinin olaydan yaklaşık 2 gün sonra teslim olması karşısında, vücudundaki alkolün etkisinin geçmesini bekleyerek suçtan kurtarmaya yönelik saikle hareket ettiğinin değerlendirildiği ve böylelikle olay günü alkolün etkisi ile gerekli dikkat ve özeni de göstermeyerek kullanmış olduğu aracın trafik şartlarına ayarlamamak sureti ile maktûle çarpıp vefatına sebebiyet vermekle, bilinçli taksirle hareket ettiğinin değerlendirildiği ve bu suretle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır."

FOTOĞRAFLI

Kuaförün ölümüne neden olan sürücünün 6 yıl hapsi istendi

DHA

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.