Kızılaliler Göleti'nin yüzde 48'i tamamlandı

Kızılaliler Göleti'nin yüzde 48'i tamamlandı

ANTALYA Korkuteli Kızılaliler Göletinde gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği, projede yüzde 48 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığı...

A+A-

ANTALYA Korkuteli Kızılaliler Göletinde gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği, projede yüzde 48 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığı kaydedildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Korkuteli Kızılaliler Göletinde gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiğini, projede yüzde 48 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığını, projeyi bitirmek için zamanla yarıştıklarını söyledi. Kızılaliler Göletinde şu anda gövde dolgusu ve dolusavak inşaatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Balta, "İnşaatta ulaşım yolları, gövde, dolusavak sıyırma ve cut-off kazılarını tamamladık. Ayrıca kondivi, enjeksiyon ve batardo imalatlarını da bitirdik. 495 bin metreküplük gövde dolgusunun yüzde 17'sini tamamladık. Çalışmalarımız yıl boyunca aralıksız devam edecek. 2023 yılı içerisinde projeyi bitirip, barajda su tutmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

ÜRETİCİLERE YILDA 19 MİLYON LİRA EK GELİR

2040 dekar araziye can suyu verecek Kızılaliler Göletinin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten Balta, "Gölet sayesinde modern sulama ile tanışacak 2040 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek, kazançları artacak. Antalyalı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 19 milyon lira daha fazla kazanacak" dedi.

Temelden yüksekliği 32 metre olarak projelendirilen Korkuteli Kızılaliler Göletinin gövdesi homojen dolgu tipinde projelendirildi. 877 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 2040 dekar araziye can suyu verecek.

FOTOĞRAFLI

 

Kızılaliler Göleti'nin yüzde 48'i tamamlandı

DHA

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.