Kıbrıs Kanyonu’nun güzellikleri gün yüzüne çıktı

Kıbrıs Kanyonu’nun güzellikleri gün yüzüne çıktı

Mamak'ın sınırları içinde bulunan, biyolojik çeşitliliğiyle, çok çeşitli flora ve faunasıyla öne çıkan, birçok canlı türüne ev sahipliği yapan...

A+A-

Mamak'ın sınırları içinde bulunan, biyolojik çeşitliliğiyle, çok çeşitli flora ve faunasıyla öne çıkan, birçok canlı türüne ev sahipliği yapan Kıbrıs Kanyonu, doğa fotoğrafçılarını bir araya getirdi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin sosyal medya hesabı üzerinden #Mamakfotoğrafyarışması hashtagı ile başlattığı etkinliğe Ankaragücü Spor Kulübü Önceki Dönem Başkanı Fatih Mert, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Molla Ali Çetin ve çok sayıda yarışmacı katıldı. Kıbrıs Kanyonu ve deresinin serin sularında kilometrelerce yürüyen doğa tutkunları, derin sulardaki geçişlerde hem adrenalin yaşadı hem de kanyonun muhteşem görüntüsünü fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

Hem Başkentimize hem de ülkemize tanıtıyoruz

Eşsiz güzelliği, el değmemiş doğası ve kendine özgü endemik bitki çeşitliliği ile "Saklı Cennet Kıbrıs Kanyonu'nda macera ve doğaseverlerle birlikte etkinliklere devam edeceklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Kıbrıs Kanyonu 3'üncü derece doğal sit alanı ve 1'inci derece arkeolojik sit alanı olduğu için ilçemiz adına önemli kazanım. Bizler de bu kazanımı düzenlendiğimiz çeşitli organizasyonlarla hem Başkentimize hem de ülkemize tanıtıyoruz. Tarihin ve doğanın buluştuğu, oksijen deposu olan ve sonbaharın güzelliğini yaşamak isteyen tüm doğaseverleri Kıbrıs Kanyonu'na davet ediyorum" dedi.

Muhabir Türk

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.