Kaya: Biz tarih yazacağız, Millet rahat nefes alacak

Kaya: Biz tarih yazacağız, Millet rahat nefes alacak

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, eğitimden, sağlığa, ekonomiden tarıma kadar Türkiye’nin bütün sorunlarına İYİ olacak projeleri açıkladı. Kaya, “Okusun okumasın, çalışsın çalışmasın 18-26 yaş arasındaki tüm Gençlere ve ihtiyaç sahibi kadın

A+A-

Türkiye Pazar günü yapılacak seçimlere kitlendi. Adaylığı açıklanmadan çok önce saha çalışmasına başlayan İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, iktidar olduktan sonra yapılacak projeleri tek tek anlattı. Projelere eğitimden başlayan Kaya, “Çocuklar eğitime eşit koşullarda başlayacak. İYİ Parti iktidarında çocuklarımıza söz veriyoruz. Her mahalleye bir kreş ilkesiyle; okul öncesi eğitim nitelikli ve ücretsiz olarak tüm çocuklara verilecek, zenginler iyi eğitim alırken yoksulların bu eğitimden mahrum kalmaları son bulacak. Çocuklar ve aileler daha mutlu olacak.  Her çocuk ücretsiz okul öncesi eğitime kavuşacak” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ AÇ UYUMAYACAK

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, İyi Parti iktidarında hiçbir çocuğun aç yatmayacağını söyledi. Kaya, “Kötü ekonomik koşullardan dolayı çocuklarımızın yetersiz ve dengesiz beslenmesi son bulacak. İYİ Parti iktidarında hiçbir çocuk sınıfa aç girmeyecek. Devlet okullarında okuyan tüm çocuklara ve gençlere 12 ay boyunca ücretsiz öğle yemeği ve kahvaltı verilecek. Proje kapsamında en az 303 bin kişiye yeni iş imkanları sağlanacak. Sağlıklı ve kaliteli gıdalar ile çocuklarımız sağlıklı olacak. 2,2 milyon çocuğumuz daha önce yakalandıkları hastalıklara yakalanmayacak. İyi beslenme sayesinde çocuklarımızın başarısını en az %10 artacak. Ürünlerin en az %30'u yerel üreticilerden alınacak, yerel ekonomi canlanacak. 1 yılda toplanan 2,4 trilyon lira verginin yalnızca 50 milyar TL'si ile 16 milyon çocuğun karnı doyacak” diye konuştu.

 

ÇİFTÇİ DÜNYANIN EFENDİSİ OLACAK

Tarım politikaları projelerinin hazır olduğunu söyleyen Kaya, ‘Çiftçimiz BORÇ YÜKÜNDEN KURTULACAK” dedi. Kaya, “Çiftçiler acımasız krediler ve ödeme planları yüzünden üretim yapmaktan vazgeçmeyecek. Çiftçimiz toprağını, hayvanını, traktörünü, arsasını borcu yüzünden kaybetmeyecek. Çiftçimiz hak ettiği itibarına kavuşacak. Çiftçiler tarımsal ve hayvansal üretimde kaldıkları sürece borçları yapılandırılacak. Mevcut borçlarda birinci yıl ödeme olmayacak, ana borç tutarı devam eden 5 yıla eşit taksitlerle bölünerek tahsil edilecek. Çiftçilerin kamuya olan borçları silinecek. Haciz ve icra takipleri duracak. Kamu bankalarına olan borçlar ilk yılı ödemesiz, 5 yılda eşit taksitle geri ödenecek” diye konuştu.

TÜRKİYE ZENGİNLEŞECEK

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykuk Kaya, ekonominin de İYİ Parti iktidarında düzeleceğini söyledi. ‘İyi Yaşam Gelir Modeli’ projesinden bahseden Kaya, “Türkiye zenginleşecek, zenginlik adil şekilde dağıtılacak. Türkiye'de hiç kimse yoksulluğa teslim edilmeyecek. Okusun okumasın, çalışsın çalışmasın 18-26 yaş arasındaki tüm Gençlere ve ihtiyaç sahibi kadınlara aylık 2500 TL Temel Gelir Desteği verilecek. Destek miktarı yıllık enflasyon kadar artırılacak. Gelir dağılımındaki adaletsizlik son bulacak. Gençler ve ihtiyaç sahibi kadınlar ekonomik özgürlüklerine kavuşacak. Hiç kimse düşük ücretli, emek sömüren işlere muhtaç kalmayacak. Gençler ve kadınlar ekonomik özgürlüklerine kavuşacak” şeklinde konuştu.

MÜLAKAT GİDECEK LİYAKAT GELECEK

Kaya, İyi parti iktidarında mülakatın kaldıracağını ifada etti. Kaya, “Mülakat uygulamasına son verilecek. Dayı, yeğen, amca, tanıdık, partili diye kimse devlet memuru yapılmayacak. Yazılı sınavlarda en yüksek not alanlar atanacak. Kamu görevine alımında her kademede eşitlik ve liyakat ilkeleri sağlanacak. Sözlü mülakat ancak ve ancak istisnai olarak kanunla düzenlenmiş durumlarda yapılacak. Bu hâllerde bile; mülakatlar sesli ve görüntülü kayda alınacak. Hem adaylar hem de mülakat kurulu güvenlik araştırmasına tabi tutulacak. Sorular kura usulüyle belirlenecek. Her adayın mülakat sonuçlarına karşı yasal yollara müracaat etme hakkı olacak. ‘Torpil’ kavramı tarihe karışacak, liyakat sağlanacak” dedi.

ÖĞRENCİLER DEVLETE BORÇLU OLMAYACAK

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, İyi Parti döneminde üniversite öğrencilerinin devlete KYK borcu kalmayacağını söyledi. “KYK kredisi kabusu sona erecek” diyen Kaya, “Gençler daha okurken tüm KYK borçlarını geri ödeme imkânına sahip olacak. Gençler aldıkları KYK kredisini okurken veya mezun olduktan sonra haftada 1 gün, 2-3 saat sosyal sorumluluk projelerine katılarak ödeyebilecek. Borcu olan bir genç; ağaç dikme kampanyalarına katılarak, Kızılay gibi yerlerde gönüllü olarak, çocuklara kitap okuyarak, yaşlılara alışveriş gibi konularda yardımcı olarak, çevre temizliğine yardımcı olarak, ilaç toplama kampanyalarında görev alarak borcunu ödeyebilecek. Böylece gençler KYK kredilerini bir borç olarak değil; vatandaşlık görevlerini yerine getirerek, millete katkı olarak geri verebilecek” dedi.

 

ÇAVUŞOĞLU’NA GÖNDERME

İyi Partili Kaya, atıl durumdaki EXPO 2016 alanının silikon vadisi gibi bilişim amaçlı kullanılacağını önermişti. Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu da Kaya’nın açıklamasından bir gün sonra EXPO 2016 alanının teknoloji alanında kullanılabileceğini söyleyerek Kaya’yı taklit etmişti. EXPO alanının AKP tarafından Antalya’ya atılmış en büyük kazıklardan biri olduğunu söyleyen Kaya, “Antalya için daha önce de projelerimiz oldu. Fakat seçime kısa bir süre kala EXPO projemizin taklit edilmesi kabul edilir değil. Ayrıca geride kalan 7 yılda mezbeleliğe dönen EXPO 2016 alanında düğün yapıldığını görüyoruz. 500 milyon dolar harcayıp oraya heba edeceğinize iki düğün salonu yapsaydınız” diye konuştu.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.