Katarakt ve Görme Kusurlarına Tek Operasyonla Çözüm

Katarakt ve Görme Kusurlarına Tek Operasyonla Çözüm

Op. Dr. Sedat Selim, trifokal göz içi lenslerinin katarakt ve görme kusurlarının tek operasyonla çözümünde başarılı sonuçlar sunduğunu vurguluyor.

A+A-

Trifokal göz içi lenslerinin, uzak, orta ve yakın mesafede büyük görüş kolaylığı sağladığını belirten Selim, özellikle 40 yaşın üzerindeki kataraktı olan veya miyop, astigmat, hipermetrop gibi görme kusurları bulunan hastalarda bu tedavinin başarıyla uygulandığını ifade ediyor.

Op. Dr. Sedat Selim'in yaptığı açıklamalara göre, mercek değişim ameliyatı (refraktif lens değişimi) ve katarakt ameliyatlarında uygulanan trifokal lenslerde operasyon süresinin yaklaşık 10 dakika olduğunu ve hastaların aynı gün normal yaşantılarına dönebildiğini belirtiyor. Bu cerrahi müdahalenin uzman hekim gözetiminde gerçekleştirildiğinde başarılı sonuçlar elde edildiğini ve hastaların gözlüksüz bir yaşama başlamasını sağladığını ifade ediyor.

Ancak, her bireyin göz yapısının farklı olduğunu ve trifokal lens kullanımının herkese uygun olmayabileceğini belirten Selim, glokom, göz tembelliği, diyabetik retinopati ve şaşılık gibi rahatsızlıkları olan kişilerde bu tedavinin uygun olmayabileceğini belirtiyor.

Göz sağlığı alanındaki bu yenilikçi tedavi seçeneği, hastalara daha konforlu bir görme deneyimi sunarken, operasyonun kısa süreli olması ve hızlı iyileşme süreciyle de dikkat çekiyor.

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.