Karabat deprem yardımlarını sordu

Karabat deprem yardımlarını sordu

6 Şubat depremiyle ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, deprem için toplanan vergi ve yardımların kullanımı hakkında bir değerlendirme yayınladı.

A+A-
Karabat, iktidarın verdiği sözleri yerine getirmediğini ve toplanan vergilerin depremzedeler için harcanmadığını belirtti. Yıl dönümünde, depremin etkilediği bölgelerdeki durumun pek değişmediğine dikkat çekildi. Bazı bölgelerin ihmal edildiği eleştirileri sürerken, deprem yardımlarının akıbeti de tartışma konusu oldu.
 
Karabat'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplanan deprem yardımları ve vergilerine ilişkin detaylar verilerek, elde edilen kaynakların depremzedeler için harcanmadığı vurgulandı.
 
CHP'li Karabat, depremin iktidar tarafından bir rant aracı olarak kullanıldığını ileri sürdü. AFAD'a yapılan bağışların 1 Şubat 2024 itibarıyla 128 milyar 827 milyon lirayı aştığını belirterek, Erdoğan'ın açıkladığı miktarın bile AFAD'a gelen yardımlardan daha az olduğunu ifade etti.
 
Karabat, deprem bölgesine harcanan paranın çelişkili olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı ile Maliye Bakanı arasında açıklanan rakamların birbirini tutmadığını belirterek, çözüm üretilmediğini dile getirdi.
 
1999 depreminin ardından toplanan Özel İletişim Vergisi'nin bugüne kadar 38,9 milyar doları aştığını hatırlatan Karabat, bölgede yapılması gereken konut sayısının 850 bin olduğunu ancak bu yıl sonuna kadar sadece 200 bin konutun bitirileceğini ve bunların da depremzedelere satılacağını belirtti. Bu nedenle, toplanan kaynakların nereye harcandığının sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Bu haber toplam 1037 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.