Hem Alanya, hem üniversite adına faydalı işbirliği

Hem Alanya, hem üniversite adına faydalı işbirliği

ALANYA HEP Üniversitesi mütevelli heyeti, rektörü Alanya basınıyla bir araya geldi.

A+A-

ALANYA HEP Üniversitesi mütevelli heyeti, rektörü Alanya basınıyla bir araya geldi. Toplantıda, Alanya HEP Üniversitesi'nin çalışmaları, hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Toplantıya, üniversitenin bağlı bulunduğu Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Vakfı Başkanı ve Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Tarık Özçelik, Üniversite Mütevelli Heyeti Üyesi Hasan Sipahioğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya HEP Üniversitesi ve HEP Vakfı avukatı Mustafa Köroğlu ve Üniversite Genel Sekreteri Bahar Sivri katıldı.

'KURUCU VAKIF BİZİZ'

Toplantıda ilk sözü, Kaymakam Fatih Ürkmezer aldı. Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın kuruluşu amaçları hakkında bilgiler aktaran Dr. Fatih Ürkmezer, Golden Gateway Şirketler Grubu ile imzalanan protokolün içeriği hakkında da detaylı bilgi aktardı. 2011 yılında kurulan Alanya HEP Ünivesitesi'nin 2014 yılında öğrenci alımına başladığını hatırlatan Ürkmezer, "Kurucu vakıf biz olduğumuz için bu statümüz hala devam ediyor. Burada iki farklı mütevelli heyeti var. Biri vakıf mütevelli heyeti diğeri ise üniversite mütevelli heyeti. Vakıf mütevelli heyeti olarak bizim görevimiz üniversiteden bağımsız bir şekilde devam ediyor. Üniversitenin mütevelli heyeti ise bize bağlı olarak çalışmalarına devam ediyor" dedi.

'İŞLETME ORTAKLIĞINA GİTME KARARI ALDIK'

Alanya HEP Üniversitesi'nin tanınırlığının Türkiye çapına yayılması ve nitelikli eğitimin daha iyi hale getirilmesi amacında olduklarını söyleyen Dr. Fatih Ürkmezer, bu çerçevede ortaklık yoluna gitme kararı aldıklarını söyledi. Yaklaşık 4 yıldır farklı firmalardan işletme ortaklığı alanında teklif aldıklarını ancak yapılan görüşmelerin nihai sonuca ermediğini söyleyen Ürkmezer, "En son Golden Gateway Şirketler Grubu ile yaklaşık 3-4 aydır görüşme halindeydik. Bu görüşme neticesinde bir işletme ortaklığına gitme kararına vardık. Bu işletme ortaklığına göre; üniversite yine vakfımızla bağlantılı bir şekilde yoluna devam edecek. Bu protokole göre, üniversitemizin mal varlığı yine vakfımıza ait olacak. YÖK'e verdiğimiz taahhütleri gerçekleştirmek, üniversiteyi en kısa zamanda en iyi hale getirmek istiyoruz. Bir üniversiteyi toptan iyi hale getirecek olan başta akademik kadrosudur. Akademik çıktısı sadece bilimsel makale ve çalışmalar değil, memleketimize sağladığı faydalardır. Alanya, 2 üniversitenin olduğu bir kent. İki üniversitenin de sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlamak bir kaymakam olarak benim görevim ama Hamdullah Emin Paşa Vakfı Başkanı olarak en başta gelen görevim, bu üniversitenin Alanya'ya katkı sağlaması ve üniversitenin gelişmesidir" dedi.

'ÜNİVERSİTE ADININ DEĞİŞMESİNE 2020 YILINDA KARAR VERDİK'

Dr. Fatih Ürkmezer, üniversitenin adının değişmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Üniversite adının değişme fikrinin, YÖK önerisiyle gerçekleştiğini dile getiren Ürkmezer, "Biz üniversitemizin Alanya Üniversitesi olarak devam etmesi yönünde 2020 yılı sonunda fikir birliğine vardık. Alanya Üniversitesi Hamdullah Emin Paşa Vakfı olarak başvurumuzu 2020 yılı sonunda yaptık. Bizim imzaladığımız protokolde iki önemli kriterimiz vardı. En baştaki kriterimiz, bu üniversitenin isminin Alanya olarak ve merkezinin Alanya olacak şekilde devam etmesiydi. Protokole bu metni ekledik. Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nda 88 taşınmazımız var. Biz bütün mütevelli heyeti olarak amacımız, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın mallarının iyi bir şekilde yönetilmesini sağlamak" diye konuştu.

'ÖĞRENCİLERİ HAYATA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ'

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, toplantıda üniversitenin hedef projeleri hakkında bilgiler aktardı. Prof. Dr. Güner, "Son 20 yılda girişimci üniversiteler modeli ortaya çıktı. Bu üniversitelerde hem eğitim hem araştırma hem de girişimcilik yapan yani üniversitede üretilen bilginin ticarileşmesine yönelik hedefler oluşuyor. Üniversitemizi bu değişen dünyada konumlandırmak istiyoruz. Sırf öğrenciler gelsin, meslek edinsin, diploma alsın değil. Öğrencilerin hayata hazırlanmalarını istiyoruz. Üniversitemizde değişik bölümler açma hedefimiz oldu. Öncelikle bizim fakülte isimlerimizde değişiklikler yapıyoruz ki daha farklı bölümler açabilelim. İktisadi İdari Bilimler Fakültemizin ismini İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi yaptık" diye konuştu. Prof. Dr. Güner, şöyle devam etti:

"Şu an 5 program, 560 öğrencimiz var. Bu şirket ortaklığı işbirliği aslında sosyal bir projedir. Şirketimiz bize katkı sağlayarak, yeni programlar açmamızı engelleyen durumları ortadan kaldırıyor. Yaklaşık 12 tane ön lisans ve 11 tane lisans programı açmayı düşünüyoruz. Sağlık alanında ilgi gören bölümler açmak istiyoruz. Türkiye'de üniversite sayısı 209'a ulaştı. Bu 209 üniversite arasında tatlı bir rekabet var. Biz üniversitemize öğrencileri çekebilmeliyiz. Bu yıl 90'nın üzerinde bir doluluk oranı yakaladık. Hedefimiz üniversite mezununa diploma vermek değil, onları hayata hazırlamak, onların her zaman bir adım önde olmalarını sağlayacak yetenekler kazandırmak."

FOTOĞRAFLI

Hem Alanya, hem üniversite adına faydalı işbirliği

DHA

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.