Depremzede Sıla, sınavda birinci oldu

Depremzede Sıla, sınavda birinci oldu

DEPREM felaketinden sonra ailesiyle Kahramanmaraş'tan Antalya'ya gelen ve Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nde üniversite hazırlık eğitimine devam eden Sıla...

A+A-

DEPREM felaketinden sonra ailesiyle Kahramanmaraş'tan Antalya'ya gelen ve Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nde üniversite hazırlık eğitimine devam eden Sıla Özsoy, etüt merkezinde yapılan deneme sınavındaki başarısıyla dikkat çekti.

Konyaaltı Belediyesi, 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası gerek deprem bölgesinde gerekse de Antalya'ya gelen afetzede yurttaşlar için çalışmalar yapmaya devam ediyor. İlk günden itibaren yardım tırlarını bölgeye gönderen Konyaaltı Belediyesi, deprem bölgesinden gelen vatandaşların günlük ihtiyaçları, ana sınıfı çağındaki çocuklar için kreş imkanı sağlarken, lise ve üniversite hazırlık aşamasındaki öğrenciler için de bünyesinde yer alan eğitim kurumlarının kapılarını açtı. Bu süreçte depremzede öğrenciler, Konyaaltı Sosyal Hizmet Merkezi (KOSHİM) bünyesinde yer alan etüt merkezinde, alanında uzman eğitimciler tarafından lise ve üniversiteye hazırlık eğitimine devam edecek.

HEDEFİ TIP FAKULTESİNİ KAZANMAK

Lise ve üniversiteye hazırlık derslerinin devam ettiği etüt merkezi bünyesinde deneme sınavları da yapılıyor. Etüt merkezinde eğitim alan öğrencilerin tamamının girdiği son deneme sınavının birincisi, afet bölgesinden Antalya'ya gelen ve Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nde eğitimine devam eden Sıla Özsoy oldu. 375 puan alarak TYT birincisi olan Özsoy'un başarısı öğretmenlerinin de dikkatinden kaçmadı. Deprem felaketinden sonra Antalya'ya geldiklerini ifade eden Sıla Özsoy, çalışmalarının iyi gittiğini, öğretmen ve arkadaşlarının desteğinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Hedefinin tıp fakültesini kazanmak olduğunu söyleyen Özsoy, "Deneme sınavında birinci olmuşum. Bundan dolayı da çok mutlu oldum" dedi.

BİR KİTABIM BİLE YOKTU

FOTOĞRAFLI

Depremzede Sıla, sınavda birinci oldu

DHA

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.