“Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına dikkat çeken destek

“Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına dikkat çeken destek

Naci Görür’ün “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına dikkat çeken destek

A+A-
 
 
Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar, Naci Görür’ün “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına tam desteğini açıkladı.
 
Geçtiğimiz yılın 6 Şubat'ında yaşadığımız deprem felaketi, Prof. Dr. Naci Görür'ün başlattığı "Deprem Dirençli Kentler" kampanyasının ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Ancak, bu önemi kavrayan ve ülkenin deprem gerçeğine dikkat çeken siyasetçi sayısı oldukça sınırlı. Özellikle yerel düzeyde siyaset yapanların, deprem gerçeğiyle yüzleşme ve çözüm üretme konusunda daha fazla çaba sarf etmeleri beklenmesine karşın bu noktada sorumluluk üstlenen çok az siyasetçi var.
 
Geçtiğimiz yıl 11 ilimizi vuran büyük depremin yarası halen sarılamamışken belki de deprem tehlikesi denilince akla en son gelecek Ankara’dan önemli bir çağrı geldi Demokrat Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar hem bu konuda bir farkındalık yaratmak, hem de halka daha şimdiden söz vermek adına Naci Görür’ün kampanyasına tam desteğini açıkladı.
 
“DEPREM TEHLİKESİ DENİLİNCE EN AZ KONUŞULAN İL ANKARA OLUYOR AMA…”
 
Çankaya’da çok fazla eski ve imar yasasına uygun olmayan binanın varlığına dikkat çeken Taşdemir, “Önceliğimiz her zaman bu yurdun insanları oldu. Belki deprem tehlikesi denilince en az konuşulan yer Ankara oluyor. Ancak bu Ankara’da fay hattı olmadığı ve depremler yaşamayacağı gerçeğini değiştirmiyor. İnsanımız ölecekse vatanın bağımsızlığı için göğüs göğüse çarpışarak ölmeli. Sorumsuz siyasilerin rant hırsı için veya aç gözlü müteahhitlerin kesesini doldurmak için enkaz altında kalarak değil.” dedi.
 
“GÜVENLİ BİR YUVA OLARAK KALMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”
 
Sosyal medya hesaplarından da ayrıca bir açıklama yaparak Naci Görür’e seslenen Taşpınar şu ifadeleri kullandı:
 
“Değerli Naci Hocam,
 
Demokrat Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar olarak, ‘Deprem Dirençli Kentler’ kampanyasına tam destek verdiğimi ilan ediyorum. Seçilmem halinde, Türkiye’nin kalbi Çankaya’mızı depreme dirençli bir kent yapmak için kuracağımız bilim kurulu ile birlikte tüm gücümle çalışacağımı canı gönülden taahhüt ediyorum. Çünkü biliyorum, memleketimizde yeniden yaşamı bilim insanlarının aklı ve tecrübeleri olmaksızın kurmamızın imkânı yoktur.
 
“Yapacak gücümüz var” diyerek yola çıktık. Çankaya’da yaşamın hiç sekteye uğramaması için, “Dünyada her şey için, yaşam için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir fendir” diyen Ata’mızın ebedi istirahatgahının bulunduğu kentimizin bu acıları hiç yaşamayan ‘güvenli bir yuva’ olarak kalması için canla başla mücadele edeceğim.
 
Sağlıklı, huzurlu ve güvenli günler dilerim.”
 
İREM TAŞPINAR KİMDİR
 
1981 yılında Ankara’da doğdu, 1999'da Ankara Atatürk Lisesi’nden, 2003 yılında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden Şeref Listesinde mezun oldu.
 
Üniversite eğitimi sırasında, İş Bankası, borsa aracı kurumları ve çeşitli kamu kurumlarında stajlar yaptı. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı’nda Kişişel Gelişim Platformu ve TÜGİAD Müzakere Yetenekleri başta olmak üzere, çeşitli eğitimlere katıldı.
 
ODTÜ bünyesinde, Kadın Hentbol Takımı’nı kurdu. Üniversite eğitimi sonrası, çalışma hayatına atılmadan, TÜSİAV tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nde eğitim aldı.
 
24 yaşında, çalıştığı uluslararası firmada, ‘en genç yönetici’ unvanını alarak, uzun yıllar uluslararası coğrafyada üst düzey yönetici olarak çalıştı. Tıbbi cihaz sektöründe çalışmalar yapan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında görev aldı.
 
Hacettepe Üniversitesi’nde, Sağlık Kurumları Yönetimi ve Columbia Business School’da Dijital Pazarlama eğitimlerini tamamladı.
 
ODTÜ Mezunu İş İnsanları Derneği (OMİD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sektör Ticaret Komisyon Başkanı olan Taşpınar’ın çalışma yaşamı, tıbbi cihaz sektöründe, kadın girişimci ve yatırımcı olarak sürmektedir, ileri seviyede İngilizce bilmektedir. Taşpınar, Demokrat Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
 

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.