Deprem bölgesindeki aile hekimlerine destek

Deprem bölgesindeki aile hekimlerine destek

AHEF, deprem bölgesindeki aile hekimlerinin desteklenmesi çağrısını her platformda dile getirirken, Avrupa Genel Pratisyenler Birliği (UEMO) bu çağrıya yanıt verdi.

A+A-
AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, meslektaşlarının haklarının gözetilmesini ve bunun Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmasını beklediklerini belirtirken, UEMO'dan gelen desteğin haklılıklarını kanıtladığını ifade etti.
 
UEMO'nun açıklamasında, Türkiye'deki depremin etkilerine dikkat çekilerek, Sağlık Bakanlığı'nın deprem sonrası aile hekimlerine herhangi bir destek sağlamadığı vurgulandı. UEMO, Türk meslektaşlarını desteklediklerini ve deprem sonrası yeniden inşa önlemlerinin uygulanmasını tavsiye etti.
 
AHEF Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, UEMO'nun öne çıkardığı maddeleri şu şekilde sıraladı: Aile hekimlerine gelir koruması sağlanması, toplu konut projelerinde birinci basamak sağlık hizmetlerinin yeterli düzeyde sağlanması, aile sağlığı merkezi binalarının depreme dayanıklı tasarlanması, tıbbi cihaz ve ekipmanların devlet tarafından karşılanması, sarf malzemeleri ve aşılar için güçlü tedarik hatlarının kurulması. Bu taleplerin, deprem felaketi yaşamış aile hekimleri için önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, Bakanlığın artık bu konuya sahip çıkmasını istediklerini belirtti.

Bu haber toplam 643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.