Cengiz'den 'adalet' çıkışı !

Cengiz'den 'adalet' çıkışı !

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanlığı'nın yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

A+A-
Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Rafet Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, geçmiş dönem milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
 
CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, yaptığı konuşmasında; parti binamızın alımında emeği geçenlere teşekkür ederek önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı’nın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı için sahalarda var gücümüzle çalışacağız dedi.
 
CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, yeni ilçe binasının alımına destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun plaketini vekaleten Milletvekili Cavit Arı'ya verirken, binanın kazandırılmasına destek veren Antalya Milletvekili Cavit Arı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nuri Cengiz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e de birer plaket takdim etti. Ayrıca ilçe binasının yer sahibi eczacı Ali Yasinci'ye de şilt takdim edildi. Plaket töreni sonrası CHP İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binası kurdele kesilerek hizmete açıldı.
 
CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ilçe Binası açılış törenin de yaptığı konuşmasında;  “Bugün hepimizin ortak problemi üreten, ürettiğinin karşılığını alamıyor tüketici ürüne ulaşamıyor. Bunun asıl sebebinin yaşadığımız ekonomik sıkıntıların sebebinin sistemden kaynaklı olduğunu bilerek. Önümüze gelecek olan sandıkta 2017’de değiştirilen rejimin yeniden rayına oturtarak, çağdaş demokratik, laik bir hukuk düzenini yeniden Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasiyle hep birlikte taçlandıracağız. Evet, bugün biz bir mülk sahibi olduk. Çok mutluyuz. Ancak asıl mutluluğu zaferde yaşayacağız.” Dedi.
 
-“ÇOK TOPLUMSAL BARIŞA VE UZLAŞIYA İHTİYACI VAR”
 
2017 yılında 100 yıl önce kayıtsız şartsız millete devredilen egemenliğin Güçler ayrılığının ortadan kaldırılarak yeniden bir kişiye, bir zümreye, bir aileye devredildiği bir Sistemi bize dayattılar.  O gün, ülkemizin ağır bedeller ödeyeceğini ifade ettik ama elbette ki daha hızlı karar almak, daha hızlı icraat yapmak ve bunun sonucunda da daha çabuk zenginleşmek yalanıyla milletin belli bir kısmını kandırdılar. Oysaki bu ülkenin her şeyden çok ortak akla ihtiyacı var. Bu ülkenin sınırlı kaynaklarını planlı bir şekilde verimli kullanmaya ihtiyacı var. Bu ülkenin en çok toplumsal barışa ve uzlaşıya ihtiyacı var.  Diye konuşan Cengiz, “20 yıldan beri toplumu kutuplaştırarak siyaset yapan iktidar maalesef. Bu siyasetteki nefret dilini geliştirerek birbirimizi sanki biz sokakta yürürken birbirimize düşmanmışız gibi siyaset yaptılar. Biz her zaman apartmanda karşılaştığımız komşumuzun dünya görüşüne bakmadan, neye inandığına bakmadan, hangi kimliğe ait olduğuna bakmadan hep selamlaştık. Mutlu gününde ortak olduk, acısını paylaştık. Bu toplumun böyle bir hasleti var.” Diye konuştu.
 
İl Başkanı Cengiz konuşmasına şöyle devam etti;
 
“100 yıl önce 7 düvele karşı meydan okurken Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları o gün köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa i Hukuk Cemiyeti devamında Kuvayı milliye den alan Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları hiçbir zaman ‘vatan söz konusuysa gerisi teferruattır’ diyerek hiç kimsenin ne inancına, ne kimliğine bakmadan anti emperyalist Mücadele ruhuyla 7 düvele kafa tutarak ülkemizi işgalden kurtardık. 100 yıl önceki coşkuyu işte önümüzdeki gelecek olan sandığa giderken de bu düşüncelerle sandığa gitmemiz gerektiğini, bu düşüncelerle sokağa çıktığımızda hep birlikte ama hep birlikte gene bu ülkede kardeşçe, barış içinde huzur içinde yaşayabileceğimiz Bir Türkiye'yi inşa etme hedefine odaklanarak Vicdanınıza göre oy kullanarak cumhuriyetimizi ikinci yılında yeniden demokrasiyle taçlandıracağız. Bunun için sayın genel başkanımız 2017’den sonra ve özellikle 2018’den sonra bu sistemin fiili uygulamaya başlanmasıyla birlikte toplumsal barışı sağlamak. Ortak hedefleri belirlemek ayrılıkları, farklılıkları bir zenginlik olarak kabul edip Ortak hedefe kilitlenmek, odaklanmak noktasında toplumsal barışı sağlamak, farklı düşünceleri bir arada bir masanın etrafında oturup ülkenin temel sorunlarını birlikte çözebilmek adına başlattı. 2019’da başlayan bir başarı hikayesi artık iktidar yenilebilir. Umudu aşılanmış ve devamında da bugün 6 siyasi partiyle Demokrasi talebinde birleşen ve demokratik bir düzen için, aydınlık günler için hep birlikte çalışıyoruz.
 
-“PANDEMİ DE BELEDİYELERİMİZ İNSİYATİF ALDI”
 
2019 da elde etmiş olduğumuz başarının üzerine sosyal devletin yerel yansıması olan yerel yönetimler Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Pandemi döneminde sosyal belediyeciliğin ifade ettiğini gösterdiler. Yerel yönetimlerde iktidar olduğumuz her yerde belediyelerimiz doğrudan insiyatif olarak halkımızın öncelikle hijyen devamında maske ve kısıtlama günlerinde temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında bütün varlıklarıyla seferber oldular. İşte, sosyal belediyecilik yereldeki genel iktidarın sosyal devletin yansıması olarak iktidara geldiğimizde halkın iktidarını hep birlikte dostlarımızla birlikte kurduğumuzda sosyal devleti ne anlam ifade ettiğini hep birlikte düşünelim halkın iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.
 
Bu ülkenin Temel ihtiyaçlarından bir tanesi de adalet evet Adalet için Ankara'dan İstanbul'a kadar 430 kilometre yürüyen bir Genel Başkanın Antalya'daki temsilcisi il başkanı olarak buradan kendisine bir selam göndermek istiyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek halkın iktidarında hep birlikte, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, sosyal devleti yeniden inşa ettiğimiz üretim odaklı bir ekonomik modeli hayata geçirdiğimizde önümüzdeki ikinci yüzyılda aydınlık Türkiye olacak.” Diyerek sözlerini tamamladı.
 
--

Bu haber toplam 392 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.