Burdur'da amatör spor çalıştayı

Burdur'da amatör spor çalıştayı

BURDUR Amatör Spor Çalıştayı, Mevcut Durum Tespiti ve Gelecek Stratejilerinin Belirlenmesi Çalıştayı, Burdur'da düzenlendi.

A+A-

BURDUR Amatör Spor Çalıştayı, Mevcut Durum Tespiti ve Gelecek Stratejilerinin Belirlenmesi Çalıştayı, Burdur'da düzenlendi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Burdur Amatör Spor Çalıştayı, Mevcut Durum Tespiti ve Gelecek Stratejilerinin Belirlenmesi Çalıştayı'na Vali Ali Arslantaş, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Şimşek, belediye başkanları, amatör spor kulüplerinin temsilcileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Çalıştayı düzenleyen MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Atay, "Bu çalıştayımızın amacı, Burdur'un amatör spordaki gelecek stratejilerinin belirlenmesi, yol haritasının çizilmesi ve buna giden yolda neler yapılabilir bunu tüm paydaşlarımızla tartışacağız. Bunun sonucunda bir plan çıkacak, yol haritası çıkacak. Bunu biz belediyelerimizle, milli eğitimle, üniversitelerimizle, gençlik ve spor il ve ilçe müdürlükleri ile paylaşacağız ve sonuçta, amatör sporların Burdur'da gelecek 10 yıldaki stratejilerini belirlemiş olacağız" dedi.

İnsanların eğlence anlayışlarının çok değiştiğini vurgulayan Prof. Dr. Atay, "Artık insanlar evlere kapanmaya başladı. Aktif olarak spor yapan sayısı az. Gelecek nesiller için bu büyük bir sıkıntıdır çünkü hareketsiz yaşantı büyük sağlık sorunlarına yol açıyor. Devletlerin bu sağlık sorunlarını aşması için sağlık bütçelerini en az yüzde 10 artırması gerekiyor. Bunun yanında kendine güvenen, kurallara itaat eden çocukların, sağlıklı toplumların yetişmesi de çok zor evlerinde ekran başında. Amatör sporlar bu bakımdan büyük bir öneme sahip. Çocukları sahalara indirdiğimiz zaman spor ortamında hem sağlıklı nesiller, hem sağlıklı toplumlar yetiştireceğiz. Bu bakımdan bu çalıştay bize gelecek yıllar için de bir yol haritası çizecek" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Burdur'da amatör spor çalıştayı

DHA

Bu haber toplam 266 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.