Başkan Ali Bahar: Doğru İşlere Destek Verecek Yanlışı Dile Getireceğiz

Başkan Ali Bahar: Doğru İşlere Destek Verecek Yanlışı Dile Getireceğiz

ATSO Başkanı Ali Bahar; “Doğru işlere destek verecek, yanlışları da çözüm önerileriyle birlikte dile getireceğiz” dedi.

A+A-
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, ATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ülkenin mevcut politikalar dışında bir seçeneği olmadığını vurguladı. “Doğru işlere destek verecek, yanlışları da çözüm önerileriyle birlikte dile getireceğiz” dedi.
 
Meclis Başkanı Ahmet Öztürk'ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Başkan Ali Bahar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, ekonomi, enflasyon, fiyat istikrarı, Antalya ekonomisi ve ATSO gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bahar, ATSO’da yapılan ödemelere ilişkin tartışmaların kısır döngüye girdiğini belirterek, üyelerin sektörlerine odaklanmaları gerektiğini vurguladı.
 
Ekonomik Değerlendirmeler
Ekonomideki gelişmelerin eleştiri konusu olmasına değinen Bahar, “Ekonomi yönetimine destek vermek bir tercih değil, zorunluluktur. 2021 sonunda faiz indirim sürecine girildi ve bu süreç birçok ekonomik dengenin bozulmasına yol açtı. Şimdi sıkı para politikasıyla bu dengeleri düzeltme zamanı” diye konuştu.
 
Bahar, ekonominin yavaşlamaya başladığını, ancak finansal göstergelerin iyileştiğini belirtti. Döviz rezervlerinin artması ve CDS primlerinin gerilemesi, ekonomiye olan güvenin arttığını gösteriyor. ATSO'nun Ar-Ge ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren kadrolarının tutarlılığına dikkat çeken Bahar, ATSO’nun açıklamalarını takip etmenin faydalı olacağını söyledi.
 
Tasarruf ve Verimlilik
Kamu harcamalarında tasarruf sürecinin önemine değinen Bahar, “Enflasyonun yarattığı tahribat vatandaşa ve iş dünyasına yükleniyor. Kamu da fedakârlığa ortak olmalı” dedi. Tasarrufun yanında verimlilik anlayışının da önemine vurgu yaptı.
 
Çalışan Nüfus ve Eğitim Sorunları
Türkiye’de sosyal yardım oranının yüksek olduğuna işaret eden Bahar, “Asgari ücretle çalışacak insan bulamıyoruz. Sosyal yardım, çalışmaya engel olmamalı” dedi. Eğitim kalitesinin de düşüklüğüne dikkat çeken Bahar, üniversite mezunlarının işsizliği 4 yıl öteleyen bir tampon haline geldiğini belirtti.
 
Ekonomik Göstergeler ve Yatırımlar
Türkiye’nin kredi risk priminin gerilediğini ve yabancı fonların yeniden piyasaya dönmeye başladığını belirten Bahar, doğru politikaların meyve vermeye başladığını söyledi. “Yakın geçmişte yıllık 15-20 milyar dolar net doğrudan yatırım alan ülkemiz, son yıllarda bu görünümden uzaklaştı. Bunu tersine çevirmek bizim elimizde” dedi.
 
Toplu İş Yeri Projesi
ATSO’nun Toplu İş Yeri Kooperatifleri Projesi hakkında bilgi veren Bahar, şehrin farklı meslek gruplarının kümeleşmesi ve toplu iş yerleri oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti. Bu projeyle Antalya’nın ticari alan planlamasının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
 
Yenilenebilir Enerji
Enerjiye dışa bağımlılık nedeniyle yapılan ithalatın yüksek maliyetine dikkat çeken Bahar, ATSO’nun yenilenebilir enerjiye verdiği önemi vurguladı. ATSO hizmet binası ve Antalya Kültür Sanat çatısında enerji üretmeye başlayan güneş enerji sisteminin YEK-G belgesi ile ödüllendirildiğini belirtti.
 
ATSO B2B Networking Etkinliği
Bölge içi ticaret ve yatırım imkânlarını geliştirmek amacıyla düzenlenecek ATSO B2B Networking etkinliğine üyeleri davet eden Bahar, “Birbirimizle ne kadar fazla iş yaparsak, o kadar büyürüz ve sağlıklı bir yapıya kavuşuruz” dedi.
 
Başkan Ali Bahar’ın konuşmaları, ATSO’nun ekonomi, ticaret ve sanayi konularında aktif ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.