Avrupa, Rusya ve Ortadoğu Türk ürününe yöneldi

Avrupa, Rusya ve Ortadoğu Türk ürününe yöneldi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle başlayan enerji krizinde tedarikte sorun yaşamak istemeyen Avrupa ülkeleri ve Rusya yaş meyve sebze alımında Antalya’da 20-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Interfresh Eurasia Yaş Meyve Sebze Fuarı’nı bekliyor

A+A-
Antexpo A.Ş Genel Koordinatörü Murat Özer, 1,5 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşan yaş meyve sebze sektöründe Türkiye’nin tek yerli ve milli  projesi olan Meyve, Sebze Ambalaj, Lojistik, Depolama, Tarım Makine ve Teknolojileri Fuarı ve Interfresh Global Zirvesi’nin iki yıllık pandeminin ardından yeniden kapılarını ziyaretçilere açacağını bildirdi.
 
Yabancı zincir marketlerde alım heyetinde 
 
Antalya Anfaş Fuar Merkezinde üreticileri, ihracatçıları, kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları, akademisyenleri, sektör duayenlerini tek çatı altında buluşturacak Interfresh Eurasia Fuarı için geri sayımın başladığını ifade eden Özer, aralarında zincir market temsilcilerinin de yer alacağı 40’a yakın ülkeden 100’den fazla alım heyetinin Türk ihracatçısıyla buluşacağını söyledi. 
 
Yaş meyve sebze sektörünün buluşma noktası
 
Interfresh Eurasia Fuarı’nı sektörün buluşma noktası yapmayı hedeflediklerine dikkat çeken Murat Özer, şunları kaydetti.‘’Hollanda ve Almanya’dan 60, Orta Doğu ülkelerinden de 20’nin üzerinde firma olmak üzere aralarında İtalya, Fransa, İngiltere, Çekya, Polonya, Romanya İspanya, İngiltere, Azerbaycan ve Rusya’nın da bulunduğu 40’a yakın ülkeden yüzlerce sektör profesyoneli fuarımızı ziyaret edecek.
Fuar ile ülke ekonomisine, ihracata ve üretime fayda sağlamak istiyoruz. Son iki fuarda edindiğimiz deneyimler doğrultusunda bu fuarda vitesi büyüttük. Hedefimiz bulunduğumuz bu coğrafya da Interfresh Eurasia Fuarını sektörün buluşma platformu yapmak.“ 
 
Tarım stratejik sektör
 
Tarımın Türkiye için stratejik sektör olduğuna dikkat eken Özer, Inter Fresh Eurasia Fuarının, Tarım ve Orman bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile KOSGEB tarafından da desteklendiğini ifade eden Murat Özer, şöyle devam etti. ‘’Sektörün ülke ekonomisindeki önemini ve ihracattaki yükselen ivmesini daha da yukarılara taşınmasında Interfresh Eurasia Fuarı çok etkin bir rol alacak. İhracatçımızın beklediği alıcıları Interfresh Eurasia Fuarına getireceğiz. Hedef ülkelerdeki büyük toptancıları, zincir market mağaza alıcıları, hedef pazarlardaki hallerde faaliyet gösteren halcileri ve uluslararası ticaret firmaları temsilcilerini 20-22 Ekim tarihinde Antalya’da İnterfresh Eurasia’da ağırlayacağız.”
 
İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik
 
Fuarın ana temasının ‘İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik‘ olduğunu anlatan Özer, fuar süresince İklim Krizi ve Yeşil Dönüşüm, Çevre Ve Atık Yönetimi, Enerji Verimliliği, Çiftlikten Çatala Stratejisi, Temiz Su Ve Karbon Yatakları, Doğa Koruma / Ekosistem, Sağlıklı Ve Kaliteli Yaşam, Gıdanın Korunması, Sorumlu Üretim Ve Tüketim, Tarımsal ve Yerel Kalkınma, Lojistik ve Ulaşım, Akıllı Şehir Uygulamaları konularının ele alınacağını söyledi.
 

Bu haber toplam 661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.