Avrupa Birliği'nden "İnfluencer"lara Yönelik Devrim Niteliğinde Karar!

Avrupa Birliği'nden "İnfluencer"lara Yönelik Devrim Niteliğinde Karar!

AB Konseyi'nin son açıklamasına göre, Avrupa Birliği (AB), medya okuryazarlığını artırmak ve çevrim içi davranışlara ilişkin farkındalığı güçlendirmek için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

A+A-
Artık AB üye ülkeleri, "influencer"larla daha yakın temas kuracak ve onları destekleyecek. Bu, geniş kitlelere ulaşmada etkili bir yol olarak görülüyor. AB Komisyonu'na da çağrıda bulunulacak ve medya okuryazarlığı ile ilgili tutarlı bir politika benimsemesi istenecek. Ayrıca, AB fonlarından medya eğitimi için daha fazla yararlanma çağrısında bulunulacak.
 
"İnfluencer"ların davranışlarında daha fazla sorumluluk üstlenmelerini teşvik etmek için politikalar ve araçlar geliştirilmesi gerektiği vurgulanacak. Ayrıca, bu kişilerin medya politikalarının gelişimine katkıda bulunmaları teşvik edilecek, özellikle yapay zeka gibi yeni teknolojilerin etkisi göz önünde bulundurularak. Bu adımların amacı, geniş kitlelere olumlu etki yapmayı artırmak ve dezenformasyon, çevrim içi nefret söylemi ve siber zorbalık gibi tehlikelerle etkin bir şekilde mücadele etmektir.
 
 
 
 
 
 

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.