Atatürk hayranı Robert, Müslüman olup 'Kemal' adını aldı

Atatürk hayranı Robert, Müslüman olup 'Kemal' adını aldı

ALMANYA vatandaşı 36 yaşındaki Robert Taylor, ihtida töreniyle İslamiyet'i seçti.

A+A-

ALMANYA vatandaşı 36 yaşındaki Robert Taylor, ihtida töreniyle İslamiyet'i seçti. Mustafa Kemal Atatürk hayranı olduğunu söyleyen Robert Taylor, "Kemal" ismini almak istediğini söyledi.

Türkiye'ye ziyarete geldiğinde cami ve ezandan etkilenen Alman Robert Taylor, İslamiyet'i seçti. Serik İlçe Müftülüğünde düzenlenen merasimde İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Şube Müdürü Ömer Akkaya, Din Hizmetleri Uzmanı Veysel Tosun, Dinler Bahçesi Rehber İmam Hatibi Sonay Yıldırım ve Robert Taylor hazır bulundu. Daha önce Almanya'da 6 yıl görev yapan İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Almanca olarak Robert Taylor'a İslam dini, iman esasları, Müslüman olmanın gereklilikleri ve temel dini bilgiler hakkında bilgiler verdi. Anlatılanları dinleyen Robert Taylor, bunların tamamına inandığını, kabul ettiğini ifade ettikten sonra Müftü Köksal ile birlikte Kelime-i Şehadet getirdi.

Bir golf malzemesi firmasının Avrupa ve Türkiye bölge distribütörü olan Robert Taylor daha sonra müftülük makamındaki Atatürk fotoğrafını göstererek, "Onu çok beğeniyorum, çok seviyorum ve hayranıyım" diyerek "Kemal" ismini almak istediğini söyledi. İhtida merasimi sonunda İlçe Müftüsü Köksal, Robert Taylor'a ihtida belgesiyle Almanca Kur'an-ı Kerim meali ve temel dini bilgiler kitabı hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Atatürk hayranı Robert, Müslüman olup 'Kemal' adını aldı

DHA

Bu haber toplam 200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.