Aşılamada 110 milyon dozu geçtik

Aşılamada 110 milyon dozu geçtik

Elazığ, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı insidans haritasında yüz güldürdü. Elazığ'da aşı oranlarının yükselmesiyle vakalarda uzun süreden sonra düşüş yaşandı. 

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 vaka sayısı en çok artan iller arasında ilk sırada Zonguldak olduğunu açıkladı. Zonguldak yeni verilere göre 167,97 artışla 529,60'lık oranla vaka sayısı en çok artan il oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık Covid- 19 verilerini açıkladı. Zonguldak Covid-19 vaka sayısı en çok artan iller arasında, 167,97 artışla 529,60'lık oranla vaka sayısı en çok artan il oldu. Geçen hafta yine en çok artış yaşanan iller arasında olan Zonguldak 18-24 Eylül verilerine göre 167,97 artışla 529,60'lık orana yükseldi. Vaka artış sayıları Hayat Eve Sığar Uygulaması'na (HES) da yansıdı. Kentin rengi kırmızıya dönüşürken, kent merkezi 'yüksek riskli' alana dönüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez" dedi.

AŞIDA 110 MİLYON DOZU AŞTIK

Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca, koronavirüs aşısında toplam 110 milyon aşı yapıldığını söyledi. Koca: ”Bugün 110 milyon dozu aştık! Covid-19’a karşı uygulanan toplam aşı dozu sayısında Avrupa’da birinci, tüm dünyada 7. ülkeyiz! İlk 6 sırada, aşı üreticisi olan yüksek nüfuslu Çin ve ABD ile yine nüfusu yüksek ülkeler var. 8-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez. 18-24 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" diye konuştu.

ELAZIĞ'DA VAKALAR DÜŞTÜ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 -24 Eylül arasında, 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni korona virüs vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasının yayınlandığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Eylül’de illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Koca’nın açıkladığı verilere göre Sivas’ta vaka sayıları düştü. Kentte 11-17 Eylül'de her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı 394,72 iken 18-24 Eylül’de 378,53’e geriledi. 18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il; Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli ve Bilecik olarak açıklandı. Elazığ'da bir önceki tabloda 100 binde 416,18’e olan rakam 355,98’e düştü. Vakalarda düşüş yaşanan kentte vatandaşlar, düşüşü aşılanmaya bağladı. Elazığ'da yüzde 58.6 aşılama oranı ise yüzde 60.4'e yükseldi ve turuncu kategorideki yerini korudu.

AŞI EN BÜYÜK ZIRHIMIZ
Aşı yaptırmanın vakalardaki düşüşe çok etkisi olduğunu dile getiren vatandaşlardan Necati Ayçiçek, “Aşıların büyük ölçüde tamamlanması, insanların tedbirli olması gibi birçok nedeni var. Ama bir an önce bitmesi lazım, düşmesi değil. Bir an önce kurtulmamız lazım. Herkes elinden gelen ne yardım varsa yapması lazım. Bireysel olarak tedbirlerimizi almamız lazım ki tamamen kurtulalım. Yoksa bunun bir sonu yok. Şu an 2 seneye yaklaştı. Aynı şeyi bütün ülke olarak yaşıyoruz. Gördüğüm kadarıyla insanlar gayet rahat, insanların bir kısmında maske var. Bir kısmında yok. Demek ki yüzde yüz uyulmuyor. Sadece Elazığ’da değil bütün ülkede öyle. İnsanlar alıştı artık. Bizim zırhımız aşı. Aşı olmadan ne yaparsak yapalım hep zayıf kalacak” diye konuştu.

AŞILARIN FAYDASI ÇOK FAZLA
Vakaların azalmasında kurallara uymanın faydası olduğunu söyleyen Filiz Dağdagül ise, “Maske, tedbir, mesafe gibi şeylerin çok faydası var, ama aşıların çok faydalı olduğuna inanıyorum. Aşılar diye düşünüyorum. Tedbirlere uymayanları da görüyorum. Toplu ortamlarda özelikle maske takan da var, takmayan da var. Ama takmak gerekiyor. Dünyada ve ülkemizde aşıyla önlem alınması lazım ki maskelerden kurtulabilelim” dedi.

Bu haber toplam 518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.