Antalya’ya 4 Milyar Dolar’lık pazar

Antalya’ya 4 Milyar Dolar’lık pazar

Sağlık turizmi için Türkiye’ye gelenlerden 2021 yılında 1 Milyar Dolar gelir elde eden Türkiye, bu yıl 4 Milyar Dolar gelir hedefliyor. Dr. İbrahim Dizim, yeni trendin sağlık turizmi olduğunu ve bu konuda en doğru adresin Antalya olduğunu söyledi

A+A-

Alternatif turizm konusunda arayışta olan Antalya’da, sağlık turizmindeki olumlu gelişmeler, yatırımcıları cezbediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2021 yılında sağlık amaçlı Türkiye’yi ziyaret edenlerden elde edilen gelir 1 Milyar Dolar’ı bulurken, 2022 yıl sonunda bu rakamın 4 Milyar Dolar’ı bulması bekleniyor. Yapılan sağlık tesislerinin yanı sıra, ulaşım, konaklama ve iklimsel avantajları ile Türkiye’nin ve Antalya’nın bu konuda en doğru adres olduğunu belirten turizmciler, sağlık turizmi konusunda yatırımlara ağırlık veriyor.

 

ANTALYA’YA YATIRIM

Almanya’nın Mannheim kentinde faaliyet gösteren ID Haartransplantationen Estetik Merkezi ortaklarından Dr. İbrahim Dizim, özellikle Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde estetik yaptırmak için talep patlaması yaşadıklarını belirterek, ortada büyük bir pasta bulunduğunu ve bu pastayı turizmde rekabet edilen ülkelere kaptırılmaması gerektiğini söyledi.. Almanya’nın yanı sıra Hollanda’da da şubeleri olduğunu ve Antalya’da da bu konuda faaliyet göstermeyi hedeflediklerini belirten Dizim, Antalya’ya sağlık turizmi konusunda yatırım yapma fikrimiz son yıllarda olgunlaştığını söyledi.

 

TEDAVİ VE TATİL İMKANI

Almanya ve Hollanda’nın bu konuda aşama kaydettiğini ancak sağlık turizmi için seyahat eden insanların gittikleri ülke ve şehirde tatil yapmayı da planladıklarını belirten Dr. İbrahim Dizim, “Kaş, göz, diş, dudak, meme, kalça estetiği yaptırmak isteyenler, bu iş için ciddi bir bütçe ve zaman ayırıyor. Böyle olunca tedavi için gittikleri yerde uzun süreli tatil yapmayı da planlayabiliyor. Hollanda ve Almanya’da bu imkanlar kısıtlı. Antalya bu konuda en isabetli adres. Çok sayıda yatırımcı gibi biz de Antalya’ya yatırım yaparak alternatif turizme katkı sunmak istiyoruz. Çünkü sürekli gelişen ve aşama kaydeden bir sektörden bahsediyoruz” dedi.

Hasan YAVAŞLAR

Bu haber toplam 5377 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.