Antalya Muratpaşa'da en çevreci mahalle belli oldu

Antalya Muratpaşa'da en çevreci mahalle belli oldu

Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi'nin başlattığı Çevreci Komşu Kart projesiyle evsel atıkların cam, plastik, kağıt ve metal olarak ayrıştırılmasıyla ilgili büyük bir başarı elde edildi.

A+A-
Yılın ilk ayında en fazla atığı ayrıştıran mahalle olan Fener, 23 bin 141 kilogram atığı geri dönüşüme kazandırarak 16 bin 445 lira para kazandı.
 
Muratpaşa Belediyesi'nin Çevreci Komşu Kart projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen 'Sıfır Atık' projesinin önemli bir parçası olarak hayata geçirildi. Nisan 2016'da pilot olarak başlayan proje, büyük bir ilgiyle karşılanınca tüm Muratpaşa ilçesine yayıldı.
 
Bu projede, Muratpaşalılar evlerinde biriktirdikleri atıkları belirli türlerde ayırarak Çevreci Komşu Kart ekiplerine teslim ediyorlar. Bu sayede ev ekonomilerine katkı sağlarken çevreyi de korumuş oluyorlar. Kazanılan paralar, özel olarak verilen kartlara yükleniyor ve Türkiye genelindeki tüm kredi kartı POS cihazı bulunan işyerlerinde kullanılabiliyor. Ayrıca, kartta biriken paralar online alışverişlerde ve diğer ödemelerde de kullanılabiliyor, istenirse bankamatiklerden nakit olarak çekilebiliyor.
 
2016 yılından 2023 yılının sonuna kadar geçen sürede, toplamda 22 milyon 973 bin 308 kilogram atık ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırıldı. Bu süreçte, ilçe sakinleri biriktirdikleri atıklar karşılığında 10 milyon 219 bin 14 lira gibi önemli bir miktarı ekonomilerine katkı olarak kazandılar.
 
Ocak ayında, Fener Mahallesi en çevreci mahalle olarak öne çıktı. Mahalle sakinleri, büyük bir çaba göstererek 23 bin 141 kilogram atığı geri dönüşüme kazandırdılar ve bu sayede önemli bir gelir elde ettiler. Fener Mahallesi'ni 11 bin 24 kilogram atıkla Konuksever ve 6 bin 378 kilogram atıkla Etiler Mahallesi takip etti. Muratpaşa ilçesindeki bu çevreci yaklaşım, hem ekonomiye katkı sağlarken hem de çevre bilincinin artmasına önemli bir katkı sunuyor.

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.