Akdeniz Çocuk Üniversitesi kuruldu

Akdeniz Çocuk Üniversitesi kuruldu

Antalya'da bir ilk olan Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Çocuk Üniversitesi, ocak ayında eğitime başlayarak büyük ilgi gördü.

A+A-
80 öğrencinin katıldığı bu özel eğitim programı, çocuklara okuduğunu anlama, problem çözme gibi temel becerilerin yanı sıra sayı hissi, drama, bilimsel süreç becerileri gibi farklı alanlarda eğitimler sunuyor.
 
Eğitim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Üniversitesi, öğrencilere üst düzey düşünme becerileri kazandırmayı hedefliyor. Dekan Prof. Dr. Hilmi Demirkaya, kuruluş aşamasında Rektörün talebiyle çalışmaların başladığını ve çocuklara yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatı sunmayı amaçladıklarını belirtiyor. Ayrıca, çocukların eğitimine destek olmak amacıyla farklı akademik birimlerle iş birliği yapılarak geniş kapsamlı bir program sunulmaktadır.
 
Çocuk Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Sevinç Turkut, programın amacının çocukların potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmak olduğunu vurguluyor. Dezavantajlı çocuklara yönelik özel önlemler alınırken, ailelere de destek programları düzenleniyor.
 
Çocuk Üniversitesi'nin önümüzdeki dönem için yeni eğitim takvimi belirlenecek ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Program, matematiksel, bilimsel ve bilişsel becerilerin desteklenmesi üzerine odaklanırken, öğrencilerin problem çözme ve bilgisayar süreç becerileri gibi yetenekleri değerlendiriliyor.
 
 
 
 

Bu haber toplam 991 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.