AK Partili vekil, gözlemci seçildi

AK Partili vekil, gözlemci seçildi

AK Partili vekil Atay Uslu Bosna Hersek seçimlerinde “gözlemci”  olarak görevlendirildi.

A+A-
TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Bosna Hersek’te yapılan genel seçimleri için Akdeniz Parlamenterler Asamblesi adına gözlemci göreviyle Saraybosna’da bir dizi görüşmede bulundu.
 
Antalya Milletvekili Atay Uslu Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi ve Mostar Başkonsolosunu ziyaret etti. Kültür Müşaviri ve Yunus Emre Enstitüsü müdürleri ile görüşmelerde bulundu.
 
Bosna Hersek Meclisini ziyaret etti, Bosna Hersek Yüksek Seçim Kurulunun bilgilendirme toplantısına katıldı. PAM Başkanı İtalya Parlementeri Gennaro Migliore ile birlikte Bosna Hersek’li Parlementer Šemsudin Mehmedović ile bir görüşme gerçekleştirdi.
 
BOSNA HERSEK SEÇİMLERİ BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ
 
Milletvekili Atay Uslu Bosna Hersek’teki gözlemci sıfatı göreviyle ilgili ve seçim süreciyle ilgili şunları ifade etti: “Balkanlar’daki dost ve kardeş ülkelerden Bosna-Hersek’in 2 Ekim seçimleri çok önemli.
 
Seçimlerde Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak, Sırp ve Hırvat üyelerinin yanı sıra ülkede entite ve kanton düzeylerinde milletvekilleri belirleniyor.
 
Bosna-Hersek Merkezi Seçim Komisyonu’nun (CIK BiH) verilerine göre, 2 Ekim seçimlerine 72 siyasi parti, 38 ittifak ve 17 bağımsız siyasi katılıyor. Ülkede 3 milyon 368 bin 666 kayıtlı seçmen bulunduğunu öğrendik.
 
Gerek yapılacak seçimin adil, şeffaf ve yapıcı ortamda gerçekleştirilmesi gerekse seçim sonuçlarının suhuletle uygulanması sadece Bosna Hersek için değil tüm bölgemiz için hayati bir öneme sahiptir.
 
Seçim sonuçlarının ülkenin refahına katkı sağlayacak bir sürece verilmesinin  teşvik edilmesi, Bosna Hersek'in huzuru ve istikrarı açısından çok önemli.
 
Bu vesileyle seçim sonuçlarının tüm Bosna Hersek için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
 
BOSNA-HERSEK’TE BARIŞ VE İSTİKRAR DEVAM ETSİN
 
Seçimlere Türkiye’den gözlemci olarak katılan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu; “Hiç şüphesiz, Türkiye için bu süreçte en önemli olan konu, Bosna-Hersek’teki istikrar ve barış ortamının bozulmaması. Balkanlar coğrafi, siyasi ve ekonomik açıdan olduğu kadar, tarihi, kültürel ve insani bağlar bakımından da Türkiye için hayati öneme sahiptir.
 
Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bölgeyi ziyaret etmişti.  Türkiye sevgisinin temelleri Balkan bölgesinde Osmanlı döneminde atılmış ve hiç eksilmeden günümüze kadar devam etmiştir. Sokaklarda bölge halkının Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’ye olan sevgisini geldiğimiz ilk andan itibaren gözlemliyoruz. Türkiye Yüzyılı söylemimizin karşılığı olan bir söylem olduğunu Bosna Hersek’te yakınen müşahade ediyoruz”.
 
DEVLET OLARAK MİLLET OLARAK BOSNA HERSEK’İN YANINDAYIZ
 
 
 
Antalya Milletvekili Atay Uslu seçim sonrası süreç için huzur, istikrar ve refah temennisinde bulunarak şöyle devam etti:
 
“Türkiye gerek Cumhurbaşkanımız liderliğinde Devlet olarak, gerek Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu riyasetinde diplomatik olarak gerek Milletimizin Kalbi yakınlığı ve gönül birlikteliği ile  yeni dönemde de Bosna Hersek’le ileri düzeyde seyreden ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi ve Balkanlar'da istikrarın sağlamlaştırılması ve refahın artırılması için çaba göstermeyi sürdürecektir. Tüm kulvarlarda Bosna Hersek’in yanında olmaya devam edecektir.
 
Türkiye, Bosna Hersek'in huzur, refah ve istikrarına, toprak bütünlüğüne ve egemenliğine her daim destek verecektir.
 
Bosna Hersek seçimleri Balkanlar’a ve bölgeye hayırlı olsun. “

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.