42 senedir top tamiratı yapıyor

42 senedir top tamiratı yapıyor

ISPARTA'da 68 yaşındaki Mehmet Nail Öncü, yaklaşık 42 senedir futbol, basketbol ve voleybol toplarının tamiratını yapıyor.

A+A-

ISPARTA'da 68 yaşındaki Mehmet Nail Öncü, yaklaşık 42 senedir futbol, basketbol ve voleybol toplarının tamiratını yapıyor. Mesleğe ilk olarak imalat yaparak başladığını söyleyen Öncü, o yıllarda ithal ürünlerin daha ucuz olması nedeniyle imalatı bırakıp, tamirata başladığını söyledi.

Tarihi Üzüm Pazarı'nda spor malzemeleri satışı ile futbol, basketbol ve voleybol topu tamiratı yapan Mehmet Nail Öncü, mesleğine 1981 yılında spor malzemesi, top üretimi ve tamiratını yaparak başladı. 1990'lı yıllarda Bursa'da imalat yaptıklarını ancak o yıllarda ithalat rüzgarına dayanamayınca imalatı bırakıp, sadece tamirat işine döndüklerini anlatan Mehmet Nail Öncü, yaklaşık 42 senedir yoğunlukla top tamiratı olmak üzere mesleğini sürdürdüğünü aktardı.

Mehmet Nail Öncü, "Kendi imalatımız olduğunda daha iyi oluyordu, fakat şimdi bütün toplar ithal olarak geldiği için hazır alıp, satmak zorunda kalıyoruz. Sadece tamirat işi ile ilgilendiğimiz için mesleği biraz köreltmiş gibi düşünüyorum. Isparta'da tamirat olarak bu işi benden başka yapan yok. İmalat olarak bir arkadaşım uğraşıyor ama maliyet kurtarmadığı için ithalat karşısında çok başarılı olamıyor" dedi.

Geçmiş yıllara göre mesleğinin daha iyi konumda olduğunu söyleyen Öncü, "Nüfus ve spora ilgi arttıkça işimiz de gelişiyor ve talep artıyor. Burdur, Afyon, Antalya gibi civardaki illerden de top tamiri için gelen toplar oluyor. Özellikle maç toplarının, 2-3 bin liraya satılan pahalı ürünlerin tamirini herkes yapamıyor. Ben tamirini yapınca çok memnun oluyorlar. Bir topun tamiri ortalama 1 ile 1,5 saat sürüyor. Bilen için kolay ama bilmeyen için çok zor bir olay bu tamirat" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- İş yerinden detay görüntüler

- Top tamiratı yapılırken görüntü

- Mehmet Nail Öncü ile röportaj

- Detay görüntüler

(FOTOĞRAFLI)

42 senedir top tamiratı yapıyor

DHA

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.