3 köpeği zehirleyen sanığın yargılandığı davada 'şikayet yok' diyerek durdurma kararı

3 köpeği zehirleyen sanığın yargılandığı davada 'şikayet yok' diyerek durdurma kararı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 1'i kendisine ait, 3 köpeği zehirleyen Tahsin B.'nin "birden fazla hayvanı kasten öldürme" suçundan Bodrum 2'nci Asliye Ceza...

A+A-

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 1'i kendisine ait, 3 köpeği zehirleyen Tahsin B.'nin "birden fazla hayvanı kasten öldürme" suçundan Bodrum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada hakim, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sahipsiz hayvanların öldürülmesiyle ilgili durumlarda il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinin şikayeti gerektiği gerekçesiyle "durdurma" kararı verdi. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Vahit Çevik, Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından olay yerinde tutulan imzalı tutanak olmasına rağmen mahkemenin bunu yeterli görmediğini söyledi.

Konacık Mahallesi Pedasa Caddesi'nde çevre sakinleri tarafından bakılan 2 köpek, 30 Ekim 2022 tarihinde akşam saatlerinde biri yol ortasında, diğeri kaldırımda ölü bulundu. İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri bölgede inceleme yaptı. Bir gün sonra bir köpek daha aynı bölgede ölü bulundu. Köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

2 FARKLI İFADE VERMİŞ

Olayla ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında incelenen güvenlik kamerası görüntülerinden köpekleri zehirlediği öne sürülen kişinin pazarcılık yapan Tahsin B. olduğu belirlendi. Ölü bulunan üçüncü köpeğin de Tahsin B.'ye ait olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Tahsin B. ifadesinde, köpekleri, tavuklarına saldırdığı gerekçesiyle, savcılıktaki ifadesinde ise torununa havladığı için zehirlediğini söyledi. Tahsin B., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DURDURMA KARARI VERİLDİ

Tahsin B., hakkında "birden fazla hayvanı kasten öldürme" suçundan Bodrum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Tahsin B., Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu ile Kent Komisyonu avukatları katıldı. Mahkeme hakimi Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü'nün şikayeti olmaması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için "davayı durdurma" kararı verdi.

'İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ŞİKAYETİ BEKLENİYOR'

FOTOĞRAFLI

3 köpeği zehirleyen sanığın yargılandığı davada 'şikayet yok' diyerek durdurma kararı

DHA

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.