1'er gün arayla böbrek nakli olan ikizler hayata tutundu

1'er gün arayla böbrek nakli olan ikizler hayata tutundu

ANTALYA'da, 6 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 13 yaşındaki ikizler Hira ve Azra Özkaracadağ, 1'er gün arayla gerçekleştirilen nakillerle hayata tutundu.

A+A-

ANTALYA'da, 6 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 13 yaşındaki ikizler Hira ve Azra Özkaracadağ, 1'er gün arayla gerçekleştirilen nakillerle hayata tutundu.

Mersin'de yaşayan ve 6 yıldır böbrek rahatsızlığıyla mücadele eden 8'inci sınıf öğrencileri ikizler Hira ve Azra Özkaracadağ, gördükleri tedavi sonuç vermeyince Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne başvurdu. İkizler, 7 yıl önce ablalarına da böbrek nakli yapan hastanenin Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş tarafından muayene edildi. Tetkikler sonucu ikizlerden Hira'ya amcası Serdar Özkaracadağ'ın, Azra'ya ise babasının amcası Ahmet Özkaracadağ'ın organlarını verebileceği belirlendi. 12 Ocak Perşembe günü Hira, 13 Ocak Cuma günü de Azra ameliyata alındı. Birer gün arayla nakil olan ikizler, 1 hafta sonra taburcu oldu.

1'ER GÜN ARAYLA NAKİL

Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Azra ve Hira'ya birer gün arayla böbrek nakli yaptık. 7 yıl önce ablaları da böbrek nakli olmuştu. Ablalarında da doğuştan gelen ve sonradan kendini belli eden böbrek hastalığı vardı. Birer gün arayla taburcu oldular. Şimdi ikisi de son derece sağlıklı. Ablaları şu an burada değil, o da 21 yaşında ve gayet sağlıklı. Biz de keyifleniyoruz tabi ki böyle ikiz güzel kızlarımız sağlıklarına kavuşunca. Oldukça mutluyuz" diye konuştu.

İkizlerden Hira Özkaracadağ, "Ameliyatımız çok iyi geçti, 1 hafta içerisinde her şey düzeldi. İyiyiz ve sağlıklıyız. Bana amcam böbreğini bağışladı. Hayatımı kurtardı, amcama çok teşekkür ediyorum. Organ bağışlamak kötü bir şey değil. Organlarınızı bağışlayın, hayat kurtarın" şeklinde konuştu. Ameliyatlarının iyi geçtiğini söyleyen Azra Özkaracadağ ise "Canımız yanmadı, güzeldi. Bana da babamın amcası böbreğini bağışladı. Organ naklinde korkulacak bir şey yok" dedi.

'7 YIL ÖNCE KIZIMA ORGANIMI BAĞIŞLADIM'

3 kızının da böbrek hastası olduğunu dile getiren Emine Özkaracadağ, "Böbrek yetmezlikleri vardı, üçü de nakil oldu. 7 yıl önce büyük kızıma ben organımı bağışladım. Şimdi de amcaları ikizlerime böbreklerini bağışladı. Büyük kızım nakil olduktan sonra ikizleri de kontrol ettirdik. Küçük bir problemleri vardı, 6 yıldır tedavi görüyorlardı. 6-7 aydır hızla ilerledi. Ne yaptıysak kötüye gidişi durduramadık. Biz de nakle başvurduk. İyi ki de başvurduk. Birer gün ara ile ameliyat oldular. Diyaliz hastaları çok sıkıntı ve acı çekiyor. Hiçbir sıkıntımız yok çok şükür, organ bağışlamak kadar güzel bir şey yok" diye konuştu.

İkizlerin babası Fikret Özkaracadağ ise "Biz çocuklarımıza böbrek vericisi olacak birilerini bulduğumuz için çok mutluyuz. Organ nakli bekleyen diğer insanların da mutlu olmasını istiyoruz. Korkulacak hiçbir şey yok. Organ nakli hayat kurtarır" dedi.

FOTOĞRAFLI

1'er gün arayla böbrek nakli olan ikizler hayata tutundu

DHA

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.